Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η Retina οθόνη στα νέα Macbook Pro θα στοιχίσει περισσότερο στην Apple


Δημοσιευμένη Εικόνα


H επερχόμενη σειρά των MacBook Pros της Apple του αναμένεται να διαθέτουν πιο λεπτή σχεδίαση, η Intel Ivy Bridge αρχιτεκτονική και Retina οθόνη. Ίσως και τα νέα iMac να ακολουθήσουν αυτή την γραμμή! Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα MacBook Pros στο WWDC τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Εάν το επόμενο MacBook Pro και αλλά και οι iMac πραγματικά έρχονται εξοπλισμένα με οθόνες Retina, τότε οι νέες οθόνες της Apple θα κοστίσουν πολλά περισσότερα.

Ο Αναλυτής Shim Richard έχοντας ως βάση την ζήτηση που έχε δημιουργήσει η Apple γύρω από τις οθόνες υψηλής ανάλυσης υποστηρίζει πως αυτές ήδη βρίσκονται στις αλυσίδες ανεφοδιασμού της Apple!

Παράθεση
“What’s clear is that Apple’s pushing it. They’re pushing panel makers to come out with higher resolution panels because they’ve created a market demand for it, starting with their phones, now going to their tablets,” Shim said. “Now what we’re seeing in the supply chain is that they’re going to move that to their notebooks, and it’s becoming a premium feature.”


Σύμφωνα με Shim, θα κοστίσει περίπου $160 στην Apple ένα Retina ποιότητας πάνελ σε ένα 15-ιντσών MacBook Pro. Η Apple πληρώνει σήμερα $ 68 ανά πάνελ. Μια 13-ιντσών οθόνη θα κοστίσει $ 134, ενώ η σημερινή κοστίζει 69 δολάρια.

Εδώ είναι τα «Retina» specs που ο Shim σκέφτεται ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει:


Παράθεση

15.4-inch: 2,880 by 1,800 resolution. That’s 220 pixels per inch (PPI). By comparison, the current 15.4-inch MacBook Pro has a 1,440 by 900 pixel display and a PPI of 110.
13.3-inch: 2,560 by 1,600 resolution with a PPI of 227. By comparison, the current 13.3-inch MacBook Air is 1,440 by 900 pixels, and has PPI of 127

Ο Shim δεν κάνει καμία αναφορά για το μοντέλο των 17 ιντσών και όπως έχουμε αναφέρει ξανά η Apple ίσως σταματήσει την σειρά αυτή και με το αυξημένο κόστος παραγωγής Retina οθονών ίσως είναι ποιο πιθανό παρά ποτέ. 
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Apple δεν αύξησε τις τιμές κατά τη μετάβαση από την οθόνη Retina στο iPhone 4 και το νέο iPad, αλλά ίσως αυτό να αλλάξει τώρα με αυτή την μετάβαση.

Έχουμε αναφερθεί πριν ότι τα νέα MacBook δεν θα έχουν οπτικό δίσκο, και έτσι η Apple θα μπορούσε να μειώσει το κόστος παραγωγής με αυτόν τον τρόπο.Είναι εξαιρετικά απίθανο οι πελάτες να πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για μια καλύτερη οθόνη. 


Σύντομα λοιπόν θα γνωρίζουμε εάν τα νέα MacBook Pros και μετέπειτα τα νέα iMac θα στοιχίσουν τελικά περισσότερο μιας και δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι η Apple θα μπορέσει να κρατήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα με μια τέτοια αναβάθμιση!

Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...