Ads 468x60px

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Samsung Και Apple Μαζί Εισπράτουν Το 99% Των Κερδών Από Τα Κινητά Τηλέφωνα


Η Αpple και η Samsung μαζί εισπράτον το εκπληκτικό 99% των κερδών από τα κινητά τηλέφωνα.  Αpple λαμβάνει το 73 των κερδών και η Samsung αρκείται στο υπόλοιπο 26%. Η HTC στριμώχνετε στο 1% για το 4ο τρίμηνο του 2011, όπως αναφέρει η Asymco.
Τα αποτελέσματα ταυτίζονται με τις ανακοινώσεις της Apple για την κερδοφορία της, που δήλωσε σε καθαρά κέρδη 11,6 δις δολάρια. Χωρίς να αποτελεί έκπληξη η πλειοψηφία των κερδών οφείλεται στο iPhone, με πωλήσεις που αυξήθηκαν 88% από χρόνο σε χρόνο.

Οι Apple και Samsung επωφελούνται της τάσης, ενώ οι HTC και οι παλιοί κυρίαρχοι της αγοράς Nokia και Rim βλέπουν τα κέρδη τους να συνεχίζουν πτωτικά. Πριν πέντε χρόνια η Nokia είχε κέρδη  σχεδόν διπλάσια από την Apple αλλά οι ρόλοι από τότε αντιστράφηκανμε την Nokia ίσα ισα να εμφανίζεται στους πίνακες. Η HTC ποτέ δεν είχε μεγάλο μερίδιο στην αγορά , αλλά και αυτό που έιχαν το χάνουν σταδιακά.
Η περίπτωση των Apple Samsung δεν είναι η συνήθης όπου δύο εταιρίες συνεννοούνται να μοιραστούν τα κέρδη . Η Asymco επισημαίνει πως η Apple "δημιούργησε μια τεράστια πηγή κερδών" που προήλθε από τα δικαιώματα των παρόχων για το iPhone 4S.

Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2012/5/5/samsung-apple-99.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...