Ads 468x60px

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Πως να κάνετε setup ενός μεταχειρισμένου – εκθεσιακού Mac




Στα πλαίσια της συμφωνίας σε αγορά μεταχειρισμένου Mac ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το πρώτο σας μηχάνημα, συνιστάται ο πωλητής να προβεί σε preinstall (προ-εγκατάσταση) του OS X Lion ώστε να παραλάβετε το μηχάνημα σε λειτουργική κατάσταση.

Έτσι θα μπορέσετε στη συνέχεια να στήσετε με άνεση την δική σας προσωπική, "καθαρή" εγκατάσταση. Περισσότερα στον οδηγό Setup OS X Lion σε καινούριο Mac. (η διαδικασία είναι η ίδια και για τα μεταχειρισμένα).

Επίσης, συνιστάται να συνοδεύουν το μηχάνημα ένα flash drive του  Lion Recovery Disk Assistant  ή ένα OS X Lion Install Disk.

Ένα εκθεσιακό Mac μπορεί να σας παραδοθεί "ως έχει", δηλαδή με εγκατεστημένο το OS X Lion. Τότε είναι πιθανόν κάποιοι επισκέπτες να το έχουν "σκαλίσει" και ίσως να έχουν προσθέσει διάφορα όπως user accounts, TextEdit documents και άλλα. Ανεξάρτητα πάντως από τις παρεμβάσεις που ίσως έχουν γίνει στο μηχάνημα, ζητάτε και εδώ preinstall του OS X Lion.

➤  Σημείωση : Αν λοιπόν το μηχάνημα σας παραδόθηκε "ως έχει" από ιδιώτη ή από κατάστημα και χωρίς να συνοδεύεται από έναν των προαναφερόμενων δίσκων, έχετε τις επιλογές για εγκατάσταση του Mac OS X :

●  Αναζητείτε μέσω του Spotlight τον installer Install Mac OS X Lion κι εφ' όσον είναι διαθέσιμος προχωρείτε σε setup ενός install disk, όπως περιγράφεται προηγούμενα.









●  Προχωρείτε κατά προτίμηση στην δημιουργία ενός  Lion Recovery Disk Assistant ώστε να τρέξετε από αυτόν ένα  Clean Install του OS X.
●  Προτού όμως τρέξετε το Clean Install, πρέπει να κάνετε erase (φορμάρισμα) του δίσκου.

➠  Όταν πρόκειται για δεύτερο μηχάνημα :

Προφανώς θα θελήσετε να μεταφέρετε το σύστημα του πρώτου σας μηχανήματος σε αυτό. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που μπορείτε να κάνετε ακολουθώντας και πάλι τον οδηγό Setup OS X Lion σε καινούριο Mac, όμως στο βήμα 3 επιλέγετε "from a Time Machine backup or other disk" και συνεχίζετε την εγκατάσταση με το Migration Assistant.

Update : Αν είστε νέος στον κόσμο των Mac, αφού τελειώσετε με το setup δείτε το άρθρο  οδηγίες σε αρχάριους για setup του Mac, για λειτουργικό αλλά και ασφαλές computing.

[via]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...