Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Sharing εξωτερικών δίσκων μεταξύ Mac και PC





Σαν νέος χρήστης Mac computer, ή σαν switcher αν θέλετε πιθανόν να έχετε κάποιο(ους) εξωτερικό δίσκο με αρχεία του PC, που προφανώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε και με το Mac.

Βασικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να διαβάσετε από το Mac τα αρχεία σας. Ενώ για να έχετε την δυνατότητα επεξεργασίας τους και από τα δύο λειτουργικά συστήματα θα πρέπει να εγκαταστήσετε σχετικό λογισμικό.

Το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιεί το κάθε ένα λειτουργικό είναι διαφορετικό. Το Mac OS X χρησιμοποιεί το HFS, ενώ τα Windows το NTFS και ελάχιστα πλέον το ξεπερασμένο FAT32, αφού δεν μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μεγαλύτερα των 4GB.

Ο εξωτερικός PC δίσκος λοιπόν όπου έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας είναι συνήθως σε NTFS format. Το Mac OS X μπορεί μεν να διαβάσει τα αρχεία αλλά δεν μπορεί να τα επεξεργασθεί, δεν μπορεί να γράψει στον δίσκο γενικότερα. Συνεπώς, αν προορίζετε αυτόν τον δίσκο μόνο για ανάγνωση αρχείων, προφανώς δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι.

Επισημαίνεται ότι από αυτό τον δίσκο το Mac OS X μπορεί να μεταφέρει τα αρχεία στον Macintosh HD ή σε κάποιον εξωτερικό Mac OS X συμβατό δίσκο, οπότε μπορείτε πλέον με το Mac να τα επεξεργάζεστε πλήρως.

Σε περίπτωση που θέλετε να συνεχίσετε χρήση του δίσκου με το PC, αλλά να έχετε δυνατότητα επεξεργασίας των αρχείων και από το Mac, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα από τα λογισμικά.




Όταν δε θέλετε πλήρη πρόσβαση σε HFS formatted εξωτερικούς δίσκους από το PC, δείτε το MacDrive.  


[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...