Ads 468x60px

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ιστορική Αναδρομή: Κάνετε μόνοι σας μια ιστορική αναδρομή στην αρχική σελίδα του site της Apple και δείτε πόσο άλλαξε με το πέρασμα του χρόνου.


Κάποιοι από εσάς είστε σίγουρα τακτικοί επισκέπτες του site της Apple, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου έχει ανανεωθεί πάρα πολλές φορές. Σε γενικές γραμμές η κεντρική αρχική σελίδα αλλάζει σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός, την προώθηση ενός προϊόντος ή κάποιο γεγονός αρκετά δυσάρεστο, όπως για παράδειγμα την απώλεια του Steve Jobs. Επίσης, αλλάζουν και οι λειτουργίες του site, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι διαθέσιμο το online store της Apple, από όπου μπορεί κανείς να αγοράσει τα προϊόντα της. Βέβαια το site έχει γνωρίσει αξιοσημείωτες αλλαγές από άποψης γραφικών. Για τους πιο περίεργους και νοσταλγικούς οπαδούς της Apple, παρουσιάζουμε την εξέλιξη του site τα τελευταία χρόνια.

Ποιος από εσάς θυμάται την κεντρική σελίδα του site σχετικά με την προώθηση της πρώτης έκδοσης του iTunes; Ή του πρώτου PowerMac G4, του πρώτου έγχρωμου iBook; Σίγουρα, οι πιο θερμοί υποστηρικτές θυμούνται την παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007, όπου στην κεντρική σελίδα εμφανιζόταν το γνωστό logo «Say hello to iPhone».
 Η no-profit ψηφιακή βιβλιοθήκη Internet Archive έχει ως σκοπό να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση στη γνώση, παγκοσμίως. Προσφέρει ένα ψηφιακό χώρο στον οποίο μπορείτε να εισέλθετε και να δείτε ψηφιακές συλλογές, όπως audio, εικόνες, video, βιβλία και site web. Στο εσωτερικό του site μπορείτε να βρείτε τη λεγόμενη Wayback Machine, ένα είδος TimeMachine όπου διατηρούνται ορισμένα site κατά το πέρασμα των χρόνων. Έτσι αν έχετε στο μυαλό σας κάποιο site που θέλετε να δείτε, μπορείτε να τσεκάρετε αν υπάρχει στο αρχείο και αν ναι, τότε μπορείτε να μεταπηδήσετε σε κάποια προγενέστερη έκδοσή του.
Όπως είναι προφανές, μεταξύ των διάφορων site υπάρχει και το site της Apple, Apple.com, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του, από την έναρξή του στις 22 Οκτωβρίου 1996 μέχρι και τα μισά του 2011. Αυτό που θα δείτε θα είναι μια σειρά από snapshot της κεντρικής σελίδας ανά τους καιρούς και όπως είναι λογικό όλες οι συνδέσεις, τα link και τα περιεχόμενα θα είναι απενεργοποιημένα.
Εσείς ποιο άλλο site θα επιλέγατε να δείτε, πέρα φυσικά από το site της αγαπημένης μηλοεταιρείας;


Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...