Ads 468x60px

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γράφοντας για τον Steve Jobs είναι σαν να γράφεις για τους Beatles


aaron sorkin
O Aaron Sorkin, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το ρόλο να γράψει το σενάριο για την επερχόμενη βιογραφία του Steve Jobs που θα βασίζεται στο βιβλίο του Walter Isaacsson, μίλησε στο D10 επιβεβαιώνοντας αυτά που είχε δηλώσει και παλαιότερα σχετικά με την προσέγγιση που θα έχει η ταινία στη ζωή του Jobs.
Συγκεκριμένα, προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πάντα για τη ζωή του Jobs στην οθόνη αλλά θα επιλέξει μερικά σημεία που τον ενδιαφέρουν και θα τα δραματοποιήσει. Δήλωσε στον Walter Mossberg ότ ένα από τα πράγματα που τον έκαναν διστακτικό ως προς την αποδοχή της θέσης του συγγραφέα για την ταινία ήταν ότι η δουλειά «έμοιαζε σαν να γράφεις για τους Beatles. Τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω ξέρουν πολλά για τον Jobs».
«Το μόνο που μπορώ να πω σε αυτό το στάδιο είναι ότι κάθε φορά που βλέπετε ένα “το επόμενο είναι πραγματική ιστορία” πρέπει να το σκέφτεστε σαν έναν πίνακα, και όχι φωτογραφία».
Ο Sorkin παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πολλά για την τεχνολογία αλλά είναι ενήμερος για την γενικότερη επίδραση του Jobs. Αυτό που τον εντυπωσιάζει είναι το πως ένα τρίχρονο παιδί άσχετο με την τεχνολογία μπορεί να σηκώσει ένα iPad και αμέσως να ξέρει πως να το χρησιμοποιήσει. «Αν μπορούσα να ρωτήσω τον Steve Jobs οποιαδήποτε ερώτηση αυτή τη στιγμή θα τον ρωτούσα “Ποιό είναι το μαγικό κόλπο; Πως λειτουργεί αυτό;”»

Source:http://www.macuser.gr/aaron-sorkin-d10-11988/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...