Ads 468x60px

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Tips ασφαλούς browsing σε Wi-Fi hot spots



Τα Wi-Fi hot spots ή ελεύθερα δίκτυα αν θέλετε που προσφέρουν καφετέριες, ξενοδοχεία και διάφορες επιχειρήσεις στους πελάτες τους, είναι αναμφίβολα μια χρήσιμη, ευπρόσδεκτη υπηρεσία.

Όμως ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει κανείς τo ρίσκο ασφάλειας που συνεπάγεται η χρήση του όποιου hot spot, αφού είτε είναι ξεκλείδωτo ή απαιτεί password ή εμφανίζει ένα login screen, εκ προοιμίου έχει σε αυτό πρόσβαση όποιος το επιθυμεί και βέβαια και οι hackers.

Συνεπώς σε χρήση hot spots με το σύστημα σας απροστάτευτο τα πάντα είναι εκτεθειμένα, προσβάσιμα για υποκλοπή από hackers.

Συνιστάται, πάντοτε και χωρίς καμία εξαίρεση, να αντιμετωπίζετε τα hot spots σαν ρίσκο ασφάλειας. Προτού συνδεθείτε σε κάποιο hot spot λοιπόν, δείτε τις παρακάτω πρακτικές για προστασία του συστήματος σας.

1. Ενεργοποιείτε το Firewall

Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Firewall. Λεπτομέρειες στον οδηγό, ενώ στο βήμα 2β ελέγχετε ότι είναι τικαρισμένο το box “Enable stealth mode”.

2. Ρυθμίζετε το Wi-Fi Network

Πηγαίνετε  > System Preferences > Network / Wi-Fi και click το μπουτόν “Advanced”. Στην οθόνη Wi-Fi βεβαιωθείτε ότι είναι τικαρισμένο το box “Create computer-to-computer networks”.

3. Ρυθμίζετε το Apple Mail

Πηγαίνετε Mail > Preferences > Accounts > Advanced και βεβαιωθείτε ότι είναι τικαρισμένο το box “Use SSL”.

4. Προστατεύετε τα passwords σας

Hackers μπορεί να υποκλέψουν τα passwords σας μέσω keyloggers. Συνιστάται λοιπόν αποχή από την πληκτρολόγηση τουλάχιστον ευαίσθητων passwords.

5. Ελέγχετε το όνομα του δικτύου

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης υποψήφιων θυμάτων, hackers μπορεί να στήσουν πλαστά δίκτυα με ελκυστικές επωνυμίες. Προτού λοιπόν επιλέξετε δίκτυο, το επιβεβαιώνετε από τον υπεύθυνο της καφετέριας για παράδειγμα.

6. Αναβλητικότητα …

Αναβάλετε για αργότερα τραπεζικές εργασίες, αγορές, την όποια ευαίσθητη δραστηριότητα γενικότερα.

[via]


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...