Ads 468x60px

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

To φουτουριστικό νέο κτίριο της Apple στο Cupertino δεν θα αντικαταστήσει την έδρα της.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Δαχτυλίδι σε σχήμα μήλου, διαστημόπλοιο και άλλα πολλά μπορούν να ειπωθούν για το καινούργιο κτίριο που ετοιμάζει η Apple στο Cupertino. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του 9to5 Mac το καινούργιο αυτό φουτουριστικό κτίριο δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την έδρα της εταιρείας στο 1 infinity loop στο Cupertino όπου περίπου 10.000 εργαζόμενοι απασχολούνται καθημερινά.

Αντ 'αυτού, η θεαματική όλο από γυαλί δομή θα λειτουργήσει ως χώρος γραφείων για την εγκατάσταση ερευνητικού κέντρου με επιπλέον13.000 εργαζόμενους και θα δώσει επιπλέον 300.000 πόδια χώρου επέκτασης για μελλοντική ανάπτυξη.

Ένα φυλλάδιο της Apple έστειλε στους κατοίκους του Cupertino ήταν η βασική πηγή για τα παραπάνω συμπεράσματα. Να τονίσουμε πως οι κάτοικοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για ένα τέτοιο κτίσμα και το κατά πόσο θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα.

Όπως γνωρίζετε, ο Steve Jobs παρουσίασε αρχικά την ιδέα για την επερχόμενη δομή αυτού του κτιρίου μια ημέρα μετά το WWDC του 2011.

Το 9to5 Mac λοιπόν κατάφερε να αποκομίσει το φυλλάδιο από έναν κάτοικο και να δώσει έτσι στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Προφανώς, η νέα κτιριακή μονάδα τώρα αναφέρεται ως«Πανεπιστημιούπολη 2».

Δυστυχώς, δεν θα είναι ανοικτό για το κοινό.

Η Πανεπιστημιούπολη 2 θα είναι αφιερωμένη στην έρευνα, ενώ η σημερινή πανεπιστημιούπολη θα συνεχίσει να είναι η εταιρική έδρα της εταιρείας, με αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη της Apple κατά πάσα πιθανότητα να μείνουν πίσω και να μην μεταφερθούν τα γραφεία τους στο νέο κτίριο.
Στο νέο κτίριο θα φιλοξενείται γυμναστήριο ένα κέντρο αναψυχής καθώς επίσης στο αμφιθέατρο του η Apple θα κάνει μελλοντικές παρουσιάσεις προϊόντων και εταιρικές εκδηλώσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο που διένειμε η Apple στους κατοίκους

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ο ίδιος ο Steve Jobs είχε δηλώσει στο δημαρχείο του Cupertino:
Παράθεση
it’s a pretty amazing building. It’s a little like a spaceship landed. It’s got this gorgeous courtyard in the middle… It’s a circle. It’s curved all the way around. If you build things, this is not the cheapest way to build something.

There is not a straight piece of glass in this building. It’s all curved. We’ve used our experience making retail buildings all over the world now, and we know how to make the biggest pieces of glass in the world for architectural use.

And, we want to make the glass specifically for this building here. We can make it curve all the way around the building… It’s pretty cool.


Εφόσον λοιπόν δεν έχουμε μεταφορά της έδρας της Apple άραγε για ποια έρευνα θα χρησιμοποιηθεί το νέο κτίριο? Κατά πάσα πιθανότητα ο Jony Ive και η ομάδα του θα είναι από τους πρώτους που θα μεταφερθούν εκεί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...