Ads 468x60px

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

To MIT μας παρουσιάζει το μέλλον με ένα iPad και ένα γάντι!


Δημοσιευμένη Εικόνα

Έχετε δει την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Minority Report, σωστά; O xαρακτήρας του Tom Cruise βρίσκεται μπροστά από εικονικές οθόνες, βάζει ένα ζευγάρι γάντια, και χειρίζεται τα δεδομένα και τις αναμνήσεις, χωρίς να αγγίξει τίποτα. Λοιπόν, ερευνητές στο εργαστήριο του MIT έχουν κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας την μαγική συσκευή της Apple, το iPad, ως μια οθόνη και ένα ειδικό γάντι / συνημμένο μαζί του.


Δημοσιευμένη Εικόνα
Το βίντεο που η ομάδα έχει κυκλοφορήσει δείχνει κάποια πολύ φανταχτερά πράγματα. Όχι μόνο μπορούν να φτάσουν στον εικονικό κόσμο και να χειριστούν τα αντικείμενα που δημιουργούν εκεί, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να συνδεθούν με άλλους, τοπικά ή απομακρυσμένα, να συνεργαστούν μέσα σε ένα κοινό εικονικό χώρο 3D.

Ο David Lakatos, ένας από τους ερευνητές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο project, απάντησε στο email μας που τον ρωτούσε σχετικά με το σύστημα. 
Παράθεση
"Το iPad τρέχει μια εφαρμογή η οποία είναι βασισμένη στην βιβλιοθήκη Cinder, η οποία είναι σε C + + με δυνατότητες OpenGL. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε την φωτογραφική μηχανή στο iPad - χρησιμοποιούμε μια κίνηση-με βάση το σύστημα σύλληψης Vicon (που χρησιμοποιείται στην κινηματογραφική βιομηχανία) για να εντοπίσει τη θέση και τον προσανατολισμό των iPads. Με την συνεχή παρακολούθηση των 5 τελειών retroreflective σε αυτό, μπορούμε να ανακατασκευάσουμε τη σωστή θέση (θέση προσανατολισμός +) από το iPad. Εντοπίζουμε τα γάντια με το ίδιο σύστημα."

Δημοσιευμένη Εικόνα


Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο για να εκπλαγείτε εδώ


Πηγή
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...