Ads 468x60px

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Wolfenstein 3D για iPhone


Τι να πούμε τώρα εμείς για αυτό το παιχνίδι…Πραγματικά νιώθουμε δέος αντικρίζοντας τις πρώτες εικόνες στη μικρή οθόνη του iPhone μας από το παιχνίδι αφού αυτόματα μας γυρίζει 20 χρόνια πίσω όταν πρωτοκυκλοφόρησε για τα τότε PC μας (τα οποία ούτε στο 1/1000 δεν έφταναν τα σημερινά κινητά σε δυνατότητες!). Πόσες ώρες; Πόσο ξενύχτι; Θυμάμαι όλους τους geeks φίλους μου με τι μανία παίζαμε αυτό το μοναδικό παιχνίδι…
Όταν σήμερα λέμε first person shooter τότε θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όλα τα ξεκίνησε το Wolfenstein 3D. Το κυκλοφόρησε η id Software χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες τότε (και αν θυμάμαι ήταν shareware, δηλαδή σχεδόν free) και εξαπλώθηκε σαν ιός σε όλους τους υπολογιστές της εποχής. Το ακολούθησε το “παιδί” του Doom με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αργότερα το Quake, και η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.
Σίγουρα αν το συγκρίνετε με τους σημερινούς τίτλους για iPhone δεν εντυπωσιάζει. Τα γραφικά δείχνουν “γέρικα” και χοντροκομμένα ενώ και ο χειρισμός ακολουθεί παλιότερα μοτίβα. Ειδικότερα οι νεότεροι σε ηλικία δε θα εκτιμήσουν αυτό που θα βιώσουν. Αλλά όσοι είχατε πρωτοπαίξει εκείνο το παράξενο παιχνίδι τότε με το πιστόλι, τον Χίτλερ και τις σβάστιγκες πραγματικά θα ανατριχιάσετε.
Η id Software διαθέτει το Wolfenstein 3D εντελώς δωρεάν για λίγο καιρό για το iPhone σας και εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε…Οι παλιότεροι ας το αρπάξουν χωρίς δεύτερη σκέψη, οι νεότεροι πρέπει να το δείτε, κατεβάστε το και συμπεριφερθείτε του με την ευγένεια και καλοσύνη που συμπεριφέρεστε σε έναν ηλικιωμένο…διότι το Wolfenstein 3D είναι ο παππούς των σημερινών φανταχτερών first person shooters!
Source: http://www.appleworldhellas.com/home/wolfenstein-3d-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-iphone/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...