Ads 468x60px

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

10 λάθη τα οποία μπορούν να βουλιάξουν την εφαρμογή σας

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η σχολαστική προσοχή της Apple για το σχεδιασμό και την ευχρηστία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων της. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σχεδόν σε κάθε προϊόν της Apple όπως και στις συσκευές iOS της Apple με την μινιμαλιστική προσέγγιση τους. Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές iOS ή οι web developers ικανοί να φτάσουν σε αυτό το ίδιο το επίπεδο του ελάχιστου και αβίαστου σχεδιασμού.

Υπάρχουν πιθανώς εκατοντάδες μικροί τρόποι ώστε οι προγραμματιστές να χάσουν τον δρόμο τους , κατά το σχεδιασμό μιας ios εφαρμογής ή τη δημιουργία περιεχομένου, ειδικά αν είναι σχεδιασμένη για φορητές συσκευές. Μια έρευνα της Gartner και ποιο συγκεκριμένα του διευθυντής της Johan Jacobs επισημαίνει ότι οι περισσότερες αποτυχίες συνοψίζονται σε δέκα κοινά λάθη.

Παράθεση
The desire of many organizations to extend their customer service to the mobile platform market has led to the misconception that any good application can also make a good mobile application. IT leaders should not assume that, because all smartphones have browser and web access, their content is ready for mobile devices. They need to plan for content with products and services that are specifically suited to the mobile channel, or users will be left with an indifferent or poor experience.


Ας δούμε την λίστα αυτή:
  • Παραβίαση του κανόνα "three-click/tap/press". Οι εφαρμογές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερα από τρία βασικά βήματα για να φτάσουμε στην απαιτούμενη λειτουργικότητα. Κάθε επιπλέον πάτημα του πλήκτρου συνήθως προσθέτει πολυπλοκότητα και συχνά σταματά το χρήστη από την επιστροφή στην εφαρμογή.
  • Δυσκολία με την εργονομία, ιδιαίτερα της εισαγωγής κειμένου. Ακριβώς επειδή το περιεχόμενο Ιστού σας ταιριάζει σε μια οθόνη περιήγησης του φορητό υπολογιστή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για μια φορητή συσκευή. Το περιεχόμενο μιας κινητής συσκευής πρέπει να απλοποιηθεί και να αναδιαμορφωθεί για κάθε συσκευή του χρήστη.
  • Η επαναχρησιμοποίηση μαθημένων συμπεριφορών του χρήστη της συσκευής. Οι εφαρμογές θα πρέπει να έχουν τις συνήθειες του χρήστη που έχει το τηλέφωνο. Για παράδειγμα, αν η "αυτόματη συμπλήρωση" είχε απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή στην εφαρμογή τους - επειδή ο χρήστης αντιπαθεί σαφώς αυτή την λειτουργία.
  • Όπως με τις laptop και desktop εφαρμογές, έτσι και οι εφαρμογές των κινητών θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας. Κρυπτογράφηση και ικανότητα ασφαλούς σύνδεσης θα πρέπει να είναι μέρος της αρχιτεκτονικής της εφαρμογής σας
  • Δυσκολία στην πλοήγηση. Βεβαιωθείτε ότι τα κουμπιά πλοήγησης της εφαρμογής σας είναι εύκολα προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή.
  • Οι πιο σημαντικές λειτουργίες είναι κρυμμένες. Λόγω της περιορισμένης οθόνης οι δημιουργοί της εφαρμογή πρέπει να διασφαλίζουν ότι η πιο σημαντική λειτουργία είναι ακριβώς στην αρχή της διαδρομής περιήγησης, σε αντίθεση με τη λειτουργικότητα layering που μπορεί να είναι βαθιά μέσα στην εφαρμογή.
  • Δυσανάγνωστη οθόνη του κειμένου ή των γραφικών. Πολλές φορητές συσκευές δεν είναι ακόμη smartphones και έχουν περιορισμένες δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών. Δώστε ώθηση στα μεγάλα εικονίδια και οδηγήστε τον χρήστη σε μια πολύ καλή εμπειρία.
  • Αδυναμία να αναθεωρήσει τα λάθη του ο χρήστης. Να έχετε πάντα δύο "πίσω" κουμπιά και να δίνεται την δυνατότητα στον χρήστη να διόρθωση λάθη ακόμη και κατά την εισαγωγή κειμένου
  • Προβολή περιεχομένου. Το φως του ήλιου είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς των κινητών εφαρμογών, διότι καθιστά συχνά το κείμενο στην οθόνη δυσανάγνωστο.
  • Αναποτελεσματικότητα των πόρων της κινητής συσκευής. εφαρμογές πρέπει να έχουν μια start-stop δυνατότητα ώστε να επιτρέπουν στο χρήστη να σταματήσει μια δραστηριότητα ή την είσοδο των δεδομένων και στη συνέχεια να μπορεί επιστρέψει στο ίδιο σημείο χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει εκ νέου όλο το περιεχόμενο.
Πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...