Ads 468x60px

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Έκθεση αποδεικνύει ότι είναι δύσκολο να συναρμολογούνται τα προϊόντα της Apple στις Η.Π.Α.

Αν και ο CEO της Apple, Tim Cook, πρόσφατα δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τα αγαπημένα προϊόντα της γνωστής εταιρείας να συναρμολογούνται στις Η.Π.Α., μια πρόσφατη έκθεση αποκαλύπτει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετά περίπλοκο.
Μια πηγή μέσα από την ίδια την εταιρεία δήλωσε στην Digitimes ότι η ιδέα του να μεταφερθεί ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής στις Η.Π.Α. είναι αρκετά δύσκολο να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Σήμερα, όλα τα προϊόντα της Apple συναρμολογούνται στην Ασία πριν διανεμηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Εάν η Apple αποφάσιζε να αλλάξει κατεύθυνση, αυτό θα σήμαινε περισσότερα έξοδα για την μεταφορά των προϊόντων και σε αυτό αξίζει να συμπεριλάβουμε και την μεγαλύτερη φορολογία που υπάρχει στις Η.Π.Α.

Επιπλέον, σύμφωνα και πάλι με την πηγή της DigiTimes, ακόμη και αν αποδεχτούμε ότι η Apple αποφασίζει να μετακινήσει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής εντός των εθνικών συνόρων, πολλές κατασκευαστικές εταιρείες δεν θα είναι διατεθειμένες να κάνουν το ίδιο. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που βρίσκονται στο εσωτερικό των προϊόντων της Apple, αν όχι όλα, παράγονται εντός των ασιατικών συνόρων και σε μικρή απόσταση από εκεί που εν τέλει συναρμολογείται το τελικό προϊόν. Συνεπώς όλο αυτό οδηγεί σε εξοικονόμηση και μείωση του κόστους παραγωγής. 

Σίγουρα λοιπόν η Apple σκέφτεται να χάσει όλα αυτά της προνόμια?



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...