Ads 468x60px

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πώς μπορώ να αυξήσω τον ήχο του smartphone μου, χωρίς να πληρώσω μία;


Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε ηχεία ή άλλους ενισχυτές ήχου για το smartphone σας, έχετε να κάνετε ένα πράγμα: Μία αναζήτηση στο Google. Εκεί θα δείτε δεκάδες ιδέες και tutorials για το πώς μπορείτε να φτιάξετε κατασκευές, ή να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που θα ενισχύσουν τον ήχο του smartphone σας. Ποια, όμως, είναι τα καλύτερα;
Στο lifehacker έκαναν το απόλυτο συγκριτικό. Πήραν ένα iPhone 4S και χρησιμοποίησαν μία εφαρμογή που μετράει τα decibel, τη Decibel Meter pro προκειμένου να μετρήσουν τα επίπεδα ήχου από το ηχείο του iPhone 4S. Μάλιστα, για να είναι ακριβείς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τραγούδι να «παίζει» στο iPhone 4S, όσο δοκιμάζουν κάθε ένα από τουςπλέον δημοφιλείς και δωρεάν τρόπους ενίσχυσης του ήχου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Με την παραπάνω μέθοδο, μέτρησαν την ένταση και την ποιότητα του ήχου από το ηχείο του iPhone 4S για να δημιουργήσουν μία σταθερά σύγκρισης. Η δοκιμή έδειξε πως ο ήχος του ηχείου του iPhone 4S έφταασε τα 59 decibel με μέτρια αποτελέσματα. Ας δούμε τα αποτελέσματα τώρα, από τις υπόλοιπες μεθόδους:
Headphones σε χάρτινα ποτήρια
Η μέθοδος που κυκλοφορεί αρκετά στο διαδίκτυο θέλει να τοποθετούμε τα headphones της συσκευής μας σε χάρτινα ποτήρια.
Αποτέλεσμα: 53 decibels -6 από την κανονική ακρόαση χωρίς headphones
Το smartphone μέσα στο χαρτόνι του ρολού υγείας
Ναι, ακούγεται χαζό αλλά είναι αποτελεσματικό. Τοποθετείετε την μεριά του ηχείου του smartphone μέσα στον κύλινδρο από το χαρτί υγείας. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι το smartphone θα παράγει +4 decibel !!
Χωνί από χαρτί
Μπορείτε να φτιάξετε ένα χωνί από απλό χαρτί και να τοποθετήσετε στη στενή πλευρά του smartphone σας. Αποτέλεσμα; Η τελική μέτρηση έφτασε στα 63 decibel.
Το smartphone μέσα σε ένα κεραμικό μπολ
Λέγεται ευρέως πως αν θέλετε να ξυπνάτε το πρωί με το ξυπνητήρι του smartphone σας, θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε μέσα σε ένα κεραμικό μπολ, στο οποίο τρώτε τα δημητριακά σας (Χωρις τα δημητριακά και το γάλα, να μην παρεξηγηθούμε). Το σχήμα του μπολ δημιουργεί μία φυσική ενίσχυση στον ήχο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του lifehacker, ισχύει αυτό, καθώς ενισχύει τον φυσικό ήχο του iPhone 4S κατά 5 ολόκληρα decibel!
Το smartphone σε ένα γυάλινο ποτήρι ή δοχείο
Ίσως η πιο διαδεδομένη μέθοδος για να ακούτε το ξυπνητήρι σας το πρωί. Και αρκετά αποτελεσματική, καθώς, σύμφωνα με την μέτρηση, προσθέτει περισσότερα από 8 decibel στον φυσικό ήχο του ηχείου του τηλεφώνου. Δεν είναι όμως καλό σαν ηχείο, καθώς αλλοιώνει αρκετά τα μπάσα και δημιουργεί ηχώ που είναι ενοχλητική στην μελωδία. Το κρατάμε σαν ξυπνητήρι όμως!
Χάρτινο ποτήρι
Και, κυρίες και κύριοι…  έχουμε νικητή. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τον ήχο του smartphone σας και ο πιο εύκολος και ο πιο ποιοτικός, είναι ένα χάρτινο ποτηράκι! Ένα ταπεινό, χάρτινο ποτηράκι. Φανταστείτε ότι στις μετρήσεις του Lifehacker, αύξησε την ένταση του ηχείου κατά 13 ολόκληρα decibels και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες μεθόδους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...