Ads 468x60px

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τι θα λέγατε για μία γεύση από Windows 8 στο Mac σας;

how-to-install-windows-8-on-a-mac-0

Σίγουρα το Mac OS X Lion, είναι ένα πολύ καλό και όμορφο λειτουργικό σύστημα, που κανείς δεν είναι διατεθιμένος να αποχωρίστει αν το γνωρίζει και ζήσει λίγο καιρό μαζί του! Αλλά, όπως και να το κάνουμε, ο νέος είναι ωραίος και στην περίπτωση μας, τα Windows 8, πολύ ωραία!
Αρχικά κατεβάζουμε την Release Preview έκδοση τωn Windows 8 από εδώ σε μορφή ISO, φυσικά.
Στο επόμενο βήμα θα χρειαστούμε το Boot Camp Assistant και ένα USB stick με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 8GB. Ανοίξτε το μενού του Boot Camp(Cmd+shift+U) και ακολουθήστε τις οδηγίες μέχρι να φτάσετε στην οθόνη Select Tasks. Εκεί πρέπει να τσεκάρετε και τα 3 κουτάκια, αφού είστε βέβαιοι πως δεν έχετε φτιάξει κάποιο partition στο δίσκο σας. Εάν το έχετε κάνει πρέπει να το κάνετε..undo, καθώς το ίδιο το Boot Camp το κάνει για εσάς.
Πατώντας next θα πρέπει να δείτε το .ISO αρχείο ήδη επιλεγμένο. Αν για κάποιο λόγο αυτό δεν έγινε, πατήστε Choose και βρείτε το.
how-to-install-windows-8-on-a-mac-5
Πατώντας Continue φτάνουμε στην οθόνη που πρέπει να ορίσουμε πόσο σκληρό δίσκο θα τρώνε από τον mac μας τα Windows. Μία καλή ποσότητα είναι τα 30GB, ώστε να μπορέσετε να κάνετε τα updates, ή να εγκαταστήσετε καμία εφαρμογούλα. Αν θέλετε απλά να δείτε την νέα έκδοση, τότε θα την βγάλετε και με 20GB. It’s up to you!
how-to-install-windows-8-on-a-mac-3
Αφού ορίσετε το ποσό που θέλετε, πατήστε Install για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης! Σε κάποιο σημείο θα ερωτηθείτε αν θέλετε να κάνετε ένα standrad istall ή custom. Εκεί πρέπει να επιλέξετε το δεύτερο. Εισάγετε αυτό το Serial Number, TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF και όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε σε ποίο κομμάτι του δίσκου θέλετε να τα εγκαταστήσετε, θα επιλέξετε αυτό με το όνομα Bootcamp αφού το κάνετε πρώτα format, πατώντας Drive Options και μετά Format.
Αφού γίνει η εγκατάσταση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και τους τελευταίους drives για το μηχάνημά σας. Μέσα στο USB stick υπάρχει ένας φάκελος με όνομα WindowSupport. Μέσα θα βρείτε το αρχείο Setup, το οποίο πρέπει να τρέξετε.
Τέλος, τώρα πια θα μπορείτε να τρέχετε και Windows 8 στον υπολογιστή σας, μέχρι φυσικά να λήξει η διάρκεια τους. Μπορείτε όταν εκκινεί ο υπολογιστής, να πατήσετε το πλήκτρο Option, ώστε να σας οδηγήσει στην οθόνη επιλογής λειτουργικού συστήματος και να αλλάζετε OS κατά βούληση. Enjoy!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...