Ads 468x60px

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το Android με 76% παίρνει την πρωτιά σε επιθέσεις & Malware.

Posted Image

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες καταπολέμησης κακόβουλου λογισμικού η MacAfee με αρκετά συστήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποίησε μια έρευνα για λογαρισμό της Q2, μέσω της οποίας ενημερώνει το κοινό για το ασφαλέστερο λειτουργικό σύστημα σε πλατφόρμες.

Πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης έρευνας είναι:

  • iOS
  • Adndroid
  • Blackberry
  • SYMBIAN
  • J2ME
  • WebOS

Η έρευνα της MacAfee αποτελείται από ένα 24σέλιδο PDF στο οποίο αναφέρει κατά σειρά την αξιοπιστία των λειτουργικών συστημάτων ανά εταιρία με νικητή στην προστασία των χρηστών το iOS της Apple,εν αντιθέσει με το λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο βρέθηκε να είναι το ποιο ευαίσθητο σε επιθέσεις και στην προστασία του τελικού χρήστη από κακόβουλο λογισμικό με ποσοστό που αγγίζει το 76%.

Το ποσοστό αυτό αναλύετε σε :

1) Malware "μεταμφιεσμένα" σε ασφαλείς εφαρμογές στο Store της Google. Πχ : Smsmecap - Τoplank
2) Σε προσαρμοσμένες εφαρμογές κακόβουλου κώδικα τα οποία αποστέλλονται με ένα απλό Sms και αποσκοπούν στην υποκλοπή κωδικών.


Posted Image

Τα παραπάνω αποτέλεσμα είναι παραπλήσιo με αυτό της Symantec όσων αφορά της μεθόδους.Όσων αφορά τα νούμερα όμως είναι σχεδόν στο διπλάσιο(Αποτέλεσμα της Symantec στο 44% πέρυσι ίδιο καιρό).

Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε σε διάφορες μεριές του πλανήτη ώστε καλύψει "όλο" το φάσμα των χρηστών ανά περιοχή και συνήθειες στον τρόπο χρήσης τους.





Source:http://www.iphonehellas.gr/forum/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...