Ads 468x60px

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Salesforce CEO: Έδωσα το “App Store” στην Apple ως ευχαριστώ

Ο CEO της Salesforce διηγείται μια ενδιαφέρουσα ανέκδοτη ιστορία σχετικά με τα δικαιώματα της λέξης App Store και πως τα χάρισε στην Apple ως ευχαριστώ στον Steve Jobs.
Ο Marc Benioff αναφέρει για τον Steve Jobs ότι ήταν πάντα πρόθυμος να τον συμβουλέψει όταν βρισκόταν σε προβλήματα. Για παράδειγμα, ο Benioff αναφέρει ότι το 2003 ο Jobs ενθουσιάστηκε με την εταιρική εφαρμογή της Salesforce και τον συμβούλευσε να σκεφτεί ακόμα παραπέρα, το “οικοσύστημα”.
Με βάση αυτή την καθοδήγηση η Salesforce δημιούργησε ένα app store με τίτλο App Exchange και αγόρασαν το URL του appstore και πήραν και τα δικαιώματα της λέξης.
Αργότερα, όταν ο Steve Jobs ανακοίνωσε για πρώτη φορά το App Store για το iPhone ο Benioff βρισκόταν στο κοινό. Μετά το τέλος της παρουσίασης ο Benioff πλησίασε τον Jobs και του είπε ότι θα του χαρίσει τα δικαιώματα του AppStore και το URL ως ευχαριστώ για τη βοήθεια που του είχε δώσει το 2003.
“I’m gonna give you the trademark and the URL because of the help you gave me in 2003.”
Το εντυπωσιακό με αυτή την ανέκδοτη ιστορία έγκειται στο όραμα του Steve Jobs για το περίφημο “οικοσύστημα” που υπήρχε στο μυαλό του πολλά χρόνια πριν την πρώτη υλοποίησή του.

Source:http://www.macuser.gr/salesforce-ceo-app-store-trademark-6526/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...