Ads 468x60px

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Apple: Μελετά νέους τρόπους ασύρματης φόρτισης

Apple: Μελετά νέους τρόπους ασύρματης φόρτισης

Το γνωστό site Patently Apple πρόσφατα έφερε στο φως μια νέα πατέντα η οποία αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Apple για την εύρεση ενός νέου τρόπου φόρτισης των φορητών συσκευών της.

Φαίνεται λοιπόν από το σχεδιάγραμμα πως η iOS συσκευή θα φορτίζεται επαγωγικά μέσω μιας στήλης γύρω από την οποία θα τυλίγονται τα ακουστικά της, τα οποία θα είναι επιστρωμένα στις άκρες τους με ένα ειδικό μέταλλο που με τη σειρά του θα είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, επιτρέποντας έτσι να φορτίζεται η συσκευή απλά ακουμπώντας τα πάνω της. Ο άκομψος αυτός στύλος θα παίρνει ενέργεια από ένα απλό αντάπτορα AC και θα μετατρέπει ανάλογα την τάση και την ισχύ του ρεύματος ώστε να δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από τη στήλη καθιστώντας εφικτή τη μεταφορά φορτίου από αυτή προς το τυλιγμένο καλώδιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ασύρματη φόρτιση μέσω μαγνητικού πεδίου είναι ο τρόπος που μας δείχνει προς τα που θα κινηθούν οι μελλοντικές μελέτες καθώς η διευκόλυνση που θα παρέχει ένας τέτοιος τρόπος φόρτισης όταν υλοποιηθεί κατάλληλα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...