Ads 468x60px

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Apple: O Andy Rubin εμπνεύστηκε το Android στην Apple


Όσο βαρετά μπορεί να είναι τα δημοσιεύματα περί πατεντών και των δικαστικών διαφωνιών που εμπλέκεται η Apple μερικές φορές βρίσκονται διαμάντια, όπως το παρών δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει, λοιπόν, ο τίτλος η Apple ισχυρίζεται σε έγγραφό της ότι το Android ξεκίνησε ουσιαστικά από την ίδια! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.

Το έγγραφο αφορά απάντηση της Apple στο αίτημα των ITC και HTC για επανεξέταση της αρχικής απόφασης του ALJ (Administrative Law Judge) για παραβίαση δύο πατεντών της HTC, συμπεριλαμβανομένης και του ’263 “realtime API”. Στο κείμενο αναφέρεται:
Το παρελθόν του Android και του Andy Rubin δεν αρχίζει, όπως θέλει η HTC να νομίζει η επιτροπή, από την General Magic ή Danger στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Στην πραγματικότητα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο κ. Rubin ξεκίνησε την καριέρα του στην Apple στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και δούλεψε ως χαμηλόβαθμος μηχανικός δίνοντας αναφορά απευθείας στους εφευρέτες της πατέντας ‘263 την ίδια στιγμή που η εφεύρεσή τους υλοποιούνταν. [...] Δεν είναι απορίας άξιο, λοιπόν, που η παραβιάζουσα πλατφόρμα του Android χρησιμοποίησε το εν λόγω υποσύστημα της πατέντας ‘263 που επιτρέπει την ευελιξία στον σχεδιασμό και την παραμετροποίηση που διαφημίζει η HTC. [...] Παρόλο που η έμπνευση του κ. Rubin για το framework του Android δεν σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση που βρίσκεται υπό εξέταση είναι χαρακτηριστικό της στάσης της HTC περί διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και των ελευθεριών που λαμβάνει για να αντικρούσει την αρχική απόφαση του ALJ και των αποδείξεων που την στοιχειοθετούν.
Εν ολίγοις, σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο το Android ξεκίνησε στην Apple! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και ο ισχυρισμός αυτός βρίσκεται σε επίσημα κυβερνητικά έγγραφα που πρέπει να αποδειχθούν. Εάν οι αποδείξεις είναι, όντως, αληθινές η Apple έχει μια πολύ καλή υπόθεση εναντίον της Google απευθείας!

Για παράδειγμα, εάν η Apple αποφάσιζε να ακολουθήσει την δικαστική οδό για την πατέντα ‘263 θα μπορούσε να πετύχει ένταλμα κατά του Android και χρηματικές αποζημιώσεις.

Εάν ο ITC παραμείνει στην αρχική του απόφαση για εγκυρότητα της πατέντας ‘263, τότε η Google θα πρέπει να ανησυχεί. Η απόφαση του ITC δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αυτή των δικαστηρίων αλλά η πιθανότητα επιβολής της πατέντας είναι αρκετά μεγαλύτερη από το να μην υπήρχε καθόλου η απόφαση του ITC. Κάποια στιγμή θα τεθόταν και θέμα υγιούς ανταγωνισμού, βέβαια, αλλά πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Εάν πρώην υπάλληλος εταιρείας κριθεί ότι έκλεψε πνευματική ιδιοκτησία από τον πρώην εργοδότη, τότε είναι αρκετά πιο σοβαρό.

Source: http://www.macuser.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...