Ads 468x60px

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Bono για την φιλανθρωπική δράση του Steve Jobs

Το τελευταίο διάστημα ο πρώην CEO της Apple, Steve Jobs, έχει δεχθεί ένα είδος κριτικής σχετικά με το φιλανθρωπικό του έργο, το οποίο …δεν υπάρχει στα χαρτιά.


Προφανώς, η φιλανθρωπική δράση ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει και ανώνυμα και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει κανείς.

Ο τραγουδιστής των U2, Bono, μίλησε σχετικά με την αρωγή του Steve Jobs στην έρευνα κατά του AIDS. Ο δημοφιλής σταρ σε επιστολή του στους NYT απαντά στον αρθρογράφο Andrew Ross Sorkin και στην ιστορία που δημοσίευσε με τίτλο “The Mystery of Steve Job’s Public Giving” διερωτώμενος για την απουσία εγγράφων που να πιστοποιούν τη δωρεά χρημάτων από τον Jobs σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

O Bono σημειώνει ότι η βοήθεια της Apple στον πόλεμο κατά του AIDS στην Αφρική είναι ανεκτίμητη. Η οργάνωση (Product)RED που έχει ιδρύσει ο Bono έχει υποστηριχτεί αρκετά από την Apple ιδιαίτερα με την κυκλοφορία των κόκκινων μοντέλων iPod το 2006.
Ο Bono δηλώνει ότι η Apple έχει συνεισφέρει τα περισσότερα στο παγκόσμιο ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS με δεκάδες εκατομμυρίων δολάρια για δοκιμές, θεραπείες και συμβουλές.
“This is serious and significant. And Apple’s involvement has encouraged other companies to step up.”
Ο Bono αναφέρει ένα απόσπασμα από τα λόγια που είπε ο Jobs κατά την συνάντησή τους για την προώθηση των κόκκινων iPod, “There is nothing better than the chance to save lives”
Γενικότερα, ο Bono χαρακτηρίζει τον Jobs ως άνθρωπο ποιητικό, έναν καλλιτέχνη και επιχειρηματία ενώ νιώθει περήφανος που τον γνώρισε.
“Just because he’s been extremely busy, that doesn’t mean that he and his wife, Laurene, have not been thinking about these things. You don’t have to be a friend of his to know what a private person he is or that he doesn’t do things by halves.
Source:http://www.macuser.gr/bono-steve-jobs-charity-6632/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...