Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Το iOS 5 φτάνει στην τελική του έκδοση

Πριν λίγες μέρες είδαμε ότι οι υπάλληλοι στα Apple Stores άρχισαν την εκπαίδευση πάνω στο iCloud και το iOS 5 που θα κυκλοφορήσουν αργότερα το φθινόπωρο. Πρόσφατα άρχισαν την εκπαίδευση και κάποιοι βασικοί παρόχοι και συνεργάτες της Apple. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες η όλη διαδικασία θυμίζει ότι ακριβώς έγινε πέρυσι με το iPhone 4.
Ένα ενδιαφέρον κομμάτι σε αυτή την ιστορία είναι ότι οι βασικοί παρόχοι και συνεργάτες της Apple υποστηρίζουν και κάποια τμήματα τα οποία επίσης εκπαιδεύονται για τις δυνατότητες του iCloud. Η εκπαίδευση του iCloud παρουσιάζει το push της Apple σε iCloud και iOS 5 όπως είναι ενσωματωμένο το ένα στο άλλο. Πολλές από τις δυνατότητες του iCloud  είναι βασισμένες στο iOS όπως και πολλά χαρακτηριστικά στο iOS 5 βασίζονται στην συνδεσιμότητα που προσφέρει το iCloud. Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση, έχουν φτιαχτεί με την βοήθεια της Apple και συμπεριλαμβάνουν και video με λεπτομέρειες αλλά και πολλά PDF με διάφορες εξηγήσεις.

Κάποιοι επιλεγμένοι συνεργάτες παρόχοι έχουν ήδη στα χέρια τους την μια από τις τελευταίες εκδόσεις του iOS 5 για τις τελικές δοκιμές. Η build αυτή είναι πιο καινούρια από αυτές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει για τους iOS Developers και περιέχουν κάποιες μοναδικές δυνατότητες. Σύμφωνα με την πηγή του 9to5Mac, σε αυτές τις build υπάρχει το FaceTime με 3G το οποίο θεωρείται και μία από τις δυνατότητες υψηλής προτεραιότητας. Ακόμα όμως δεν είναι σίγουρο αν αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει για όλους τους χρήστες όταν κυκλοφορήσει το iOS 5. Ακόμα η build αυτή περιέχει και την επιλογή για Nuance Dictation speech-to-text που πρόσφατα επαληθεύτηκε η κυκλοφορία του και σύμφωνα με την πηγή είναι πολύ γρήγορο, με ωραία γραφικά και ακριβής και δουλεύει περίπου με τον ίδιο τρόπο του Android.

Ο Assistant που έχουμε δει ξανά και ξανά στο παρελθόν δεν υπάρχει στην τελευταία αυτή build. Η δυνατότητα αυτή όμως έχει επαληθευτεί ότι αναπτύσσεται. Αν θυμάστε στο iPhone 3GS η Apple πρόσθεσε το Voice Control και την πυξίδα που δεν είχε το iPhone 3G και ποτέ δεν απέκτησε, όπως επίσης στο iPhone 4 πρόσθεσε την FaceTime κάμερα αλλά και το γυροσκόπιο, έτσι πιστεύουμε ότι και το iPhone 5 θα έχει κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά στο hardware και επειδή το firmware του iOS 5 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια μπορεί να είναι αυτά, ίσως όμως ο Assistant να είναι όντως ένα. H ακόμα μπορεί η Apple να κρατάει κάποια χαρακτηριστικά κρυφά ακόμα και από τους παρόχους που δοκιμάζουν το iOS 5 μέχρι αυτά να ανακοινωθούν επίσημα.

Source:http://www.greek-iphone.com/20110907/ios-5-reaches-final-more-carriers-on-training/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...