Ads 468x60px

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η Apple εξαγόρασε την εταιρία C3 Technologies που ειδικεύεται στη 3D χαρτογράφηση


Όταν η πρωτοποριακή εταιρία 3D χαρτογράφησης C3 Technologies ανακαλύφθηκε ότι έχει εξαγοραστεί και ότι έχει κλείσει από τον αγοραστή της, μεταξύ των διαφόρων εικασιών είτε ότι η Apple είναι ο αγοραστής μετά από τις προηγούμενες αγορές της Placebase και της Poly9 ακόμα δύο εταιριών που ασχολούνται με χαρτογράφηση.


Σήμερα το 9to5Mac ισχυρίζεται ότι έχει μία πηγή η οποία επαληθεύει ότι η Apple είναι πίσω από την αγορά της C3 Technologies και έχει τώρα βάλει την ομάδα που ακόμα βρίσκεται στην Σουηδία να δουλέψει σαν τμήμα της ομάδας του iOS.

Αυτό που έκανε η εταιρία C3 Technologies ήταν να αναπτύσσει software που θα δημιουργούσε λεπτομερείς 3D χάρτες μέσα από αεροφωτογράφηση οι οποίες θα είχαν ελάχιστη επεξεργασία από ανθρώπους. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ένα video για να καταλάβουμε πως ακριβώς δουλεύει αυτή η τεχνολογία όπως και ένα με τι πραγματικά μπορεί να παράγει η C3 Technologies μέσα από το software της.

Μετά από αυτή την κίνηση της Apple αρχίζουν οι εικασίες. Η Apple τα τελευταία τρία χρόνια έχει αγοράσει τρεις εταιρίες χαρτογράφησης, η Poly9 και η C3 είναι δύο εταιρίες που βασίζονται στην 3D χαρτογράφηση ενώ η τρίτη εταιρία η Placebase είναι απλά μια υπηρεσία όπως το Google Maps που έχει χαρτογραφήσει τον κόσμο, μπορούμε να κάνουμε zoom in και out και έχει και διάφορα layers τα οποία μπορούμε να επιβάλουμε πάνω στα χαρτογραφημένα δεδομένα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως και την location data που μαζεύει η Apple ανώνυμα έτσι ώστε να χτίσει μια database με στόχο να παρέχει στους iPhone χρήστες μια βελτιωμένη υπηρεσία κυκλοφορίας στα επόμενα χρόνια.

Ήταν μια περίεργη αποδοχή από την Apple και παρά την συμφωνία της Google με την Apple για την παροχή των χαρτών στο iOS, η ερώτηση τώρα είναι αν η Apple θα προσπαθήσει να φτιάξει το δικό της σύστημα χαρτών ή απλά θα συμπληρώσει αυτό της Google που ήδη υπάρχει στο iOS με τις καινούριες εταιρίες που έχει εξαγοράσει και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.

Source: http://www.greek-iphone.com/20111030/apple-bought-c3-technologies/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...