Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η Apple ξεπέρασε την Google


Της Bessy Τheodoropoulou
 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Google κρατούσε τα σκήπτρα του ισχυρότερου καταναλωτικού brand name. Φέτος όμως παραδίδει τα σκήπτρα στην Apple, σύμφωνα με το Top 100 Most Valuable Global Brands.

Η αξία της Apple ανέβηκε κατά 84% και έφτασε τα 153,3 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με αυτόν τον κατάλογο, ενώ η αξία της Google έπεσε 2% στα 111,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τρίτη στη σειρά εταιρεία είναι η IBM με 100,9 δις και ακολουθεί η McDonald’s με 81 και η Microsoft με 78,2 δισεκατομμύρια δολάρια αξία. Η μεγαλύτερη άνοδος για φέτος σημειώθηκε από το Facebook στο νούμερο 35, με αξία που έφτασε τα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική αξία των 100 εταιρειών της κατάταξης φτάνουν τα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, αριθμός που ξεπερνά τον προϋπολογισμό της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ η αξία του brand name της ίδιας της Apple είναι ίση με τον προϋπολογισμό του Περού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι πέντε πρώτες εταιρείες αυτής της παγκόσμιας κατάταξης είναι όλες Αμερικανικές, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά στις επιμέρους χώρες του υπόλοιπου κόσμου. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη τα πρώτα τρία ισχυρότερα brand names είναι αυτά της Deutsche Telekom, της Movistar και της SAP.

Όσο για τα Ασιατικά brand names, η Nintendo βρίσκεται στο νούμερο 79 της παγκόσμιας κατάταξης, σημειώνοντας πτώση 37%, με αξία τα 11,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Sony βρίσκεται στο νούμερο 85, με αύξηση 19% σε σχέση με πέρσι, και αξία που φτάνει τα 10,4 δις.

Πηγή: http://www.pcmaster.gr/content/show/8625

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...