Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο iPad για να πολεμήσει το Kindle Fire



Της Bessy Τheodoropoulou
 
Είναι πολύ πιθανό η Apple να ετοιμάζει την αντίστοιχη απάντηση για το $199 Kindle Fire της Amazon. Σύμφωνα με το AppleInsider, η  Apple έχει στα σχέδια της ένα χαμηλού κόστους iPad που προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.

Το AppleInsider άντλησε αυτές τις πληροφορίες μέσω του αναλυτή της Ticonderoga Securities, Brian White, ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα και στην Ταϊβάν για να συναντήσει προμηθευτές εξαρτημάτων. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ανέφερε πως άκουσε για μια συσκευή που ονομάζεται iPad mini η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Αλλά μην ξεγελιέστε με το όνομα, ο όρος mini αναφέρεται στην τιμή και όχι στο form factor, είπε ο White.

Λόγω της χαμηλής του τιμής, το Kindle Fire είναι το πρώτο tablet που ίσως μπορέσει να εκτοπίσει το μέχρι στιγμής κυρίαρχο iPad. Μ'αυτόν τον τρόπο η Apple λαμβάνει ένα ηχηρό μήνυμα από την Amazon. Κυκλοφορώντας ένα χαμηλότερου κόστους iPad, o White υποστηρίζει ότι η Apple προσπαθεί να εισχωρήσει “σε μία πιο ευαίσθητη αγορά καταναλωτών με βάση την τιμή” ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να ανταγωνιστεί και τις πωλήσεις του tablet της Amazon.

Σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές ο White αναφέρει ότι η νέα συσκευή αναμένεται να τιμολογηθεί περίπου στα $200. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Apple θα κυκλοφορήσει το φθηνότερο iPad λίγο πριν εισάγει το  iPad3 στην αγορά.

Πηγή: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394568,00.asp#fbid=VUQFrrW82O2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...