Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

iOS 5: Newsstand, Twitter, Safari, Reminders

Το νέο iOS 5 προσφέρει αρκετές βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές, άλλες μικρές και άλλες μεγάλες.
Newsstand
Μια νέα, λοιπόν, προσθήκη στο iOS 5 είναι το Newsstand. Το Newsstand, ή στα ελληνικά “Κιόσκι”, αποτελεί ένα ψηφιακό περίπτερο όπου μπορείτε να κατεβάζετε περιοδικά κτλπ και αυτά θα αναβαθμίζονται αυτόματα στο background με τα νέα τεύχη χωρίς να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια από το χρήστη.
To Newsstand είναι ένας φάκελος στην επιφάνεια εργασίας μας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τον κρύψετε εάν δεν το θέλετε αφού δεν λειτουργεί ως μια συνηθισμένη εφαρμογή. Θα πρέπει να το συνηθίσετε γιατί είναι εκεί για να μείνει. Για να κατεβάσετε περιοδικά πατήστε το Κατάστημα για να μεταφερθείτε στο νέο Newsstand section του App Store.
Αφού επιλέξετε το έντυπο που θέλετε αυτό θα αρχίσει να κατεβαίνει στη συσκευή σας.
Εάν ανοίξουμε για παράδειγμα το έντυπο που μόλις κατεβάσαμε θα μας ζητηθεί να επιτρέψουμε στην εφαρμογή να μας στέλνει αυτόματα νέα τεύχη και ειδοποιήσεις
Twitter
Η μεγάλη έκπληξη στο iOS 5 είναι η πλήρης ενσωμάτωση των λειτουργιών του συστήματος με το Twitter. Φαντάζομαι ότι όλοι έχετε μια ιδέα για το τι είναι το Twitter και όσοι το χρησιμοποιείτε σίγουρα θα ικανοποιηθείτε από την ενσωμάτωση αυτή. Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας στο Ρυθμίσεις->Twitter
Μπορείτε από το ίδιο σημείο, μάλιστα, να κατεβάσετε και την επίσημη εφαρμογή του Twitter για το iOS δωρεάν (θα μεταφερθείτε στο App Store). Όπως βλέπετε μάλιστα μπορείτε να εισάγετε άνω του ενός λογαριασμού για να χρησιμοποιήσετε. Επίσης, είναι δυνατή η Ενημέρωση επαφών, δηλαδή η προσθήκη των usernames και των profile φωτογραφιών στις επαφές σας με ταυτοποίηση των e-mail ή τηλεφώνων.
Από την ίδια οθόνη μπορείτε, επίσης, να δώσετε δικαιώματα στις εφαρμογές που ζητούν άδεια να χρησιμοποιήσουν τον twitter λογαριασμό σας. Η πιο βασική λειτουργία είναι αυτή των φωτογραφιών από όπου μπορείτε να κάνετε tweet μια εικόνα απευθείας από το Photo Album σας.
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και την τοποθεσία σας μετά την απαραίτητη άδεια φυσικά
Safari
Και ο Safari, όμως, απέκτησε μερικές νέες δυνατότητες. Από αυτές που «δεν φαίνονται» είναι μερικές βελτιώσεις στη μηχανή που προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες και απόκριση. Έχουμε, όμως, και μερικές γραφικές και λειτουργικές ανανεώσεις. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν τα tabs στην iPad έκδοση του Safari. Έχουμε, πλέον, στην κορυφή εύκολη πρόσβαση σε όλα τα ανοιχτά tabs και μπορούμε με ένα tap να μετακινηθούμε γρήγορα από σελίδα σε σελίδα. Πατώντας και το “+” στα δεξιά μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σελίδα και με το “x” μπορούμε να κλείσουμε την καρτέλα στην οποία βρισκόμαστε.
Επίσης, προστέθηκαν δύο νέες λειτουργίες: Reader και Reading List.
To Reader είναι μια λειτουργία στην οποία όταν βρισκόμαστε και διαβάζουμε ένα άρθρο σε μια σελίδα στο διαδίκτυο μπορούμε να εμφανίσουμε μόνο το κείμενο αυτού του άρθρου (χωρίς τις διαφημίσεις ή άλλες περισπασμούς). Εάν υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία στη σελίδα θα εμφανιστεί το σηματάκι “Ανάγνωση” στην μπάρα URL του Safari
To Reading List, τώρα, είναι κάτι σαν συνδυασμός bookmarks και Instapaper. Για παράδειγμα εάν βρίσκεστε σε μια σελίδα με ένα ωραίο άρθρο που όμως δεν προλαβαίνετε να διαβάσετε εκείνη τη στιγμή μπορείτε να το στείλετε από το actions menu στο Reading List. Αυτό θα μείνει εκεί μέχρι να μπείτε κάποια στιγμή αργότερα και να ανοίξετε τη σελίδα, η οποία θα φορτώσει στην κανονική της μορφή κανονικά. Μάλιστα, χάριν στο iCloud, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μέσω Reading List και από το iPad σας ή το Mac σας αφού υπάρχει ο πλήρης συγχρονισμός.
Πρόσβαση στη λίστα του Reading List μπορείτε να έχετε στο Safari πατώντας το εικονίδιο των Bookmarks
Τέλος, μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που σίγουρα θα ικανοποιήσει αρκετούς είναι η δυνατότητα ανοίγματος links στο παρασκήνιο. Δηλαδή, όταν κάνετε παρατεταμένο tap σε ένα σύνδεσμο μπορείτε να επιλέξετε εάν κατά το άνοιγμά του θέλετε να μεταφερθείτε στη νέα σελίδα ή να ανοίξει στο παρασκήνιο. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει από τις Ρυθμίσεις->Safari->Άνοιγμα συνδέσμων
Reminders
To Reminders είναι μια νέα εφαρμογή στο iOS 5 που αναλαμβάνει το ρόλο To-Do lists. Μπορείτε, δηλαδή, να δημιουργήσετε αντικείμενα υπενθυμίσεων είτε ως απλή λίστα είτε με την προσθήκη υπενθυμίσεων. Όταν έχετε ολοκληρώσει κάποιο αντικείμενο κάνετε tap στο κουτάκι που βρίσκεται στα αριστερά και αμέσως η υπενθύμιση μεταφέρεται στα “Ολοκληρωμένα”. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι το εξής:
Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία του Reminders είναι η υπενθύμιση τοποθεσίας. Μπορείτε να δηλαδή να θέσετε μια υπενθύμιση ανάλογα με μια τοποθεσία (είτε πλησιάζετε είτε απομακρύνεστε). Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μια υπενθύμιση να “μην ξεχάσω τον φάκελο” όταν φεύγετε από το σπίτι. Όταν θα φύγετε, λοιπόν, από το σπίτι μετά από κάμποσα μέτρα θα εμφανιστεί η ειδοποίηση αυτή στην οθόνη του iPhone σας.

source: http://www.iphonehellas.gr/30921/ios-5-newsstand-twitter-safari-reminders/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...