Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

To Notifications Center στο iOS 5

Πρέπει να παραδεχτούμε για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ειδοποιήσεων του iOS ήταν φριχτό. Δεν είχε καθόλου λειτουργικότητα και ήταν περισσότερο ενοχλητικό παρά χρήσιμο.

Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει ριζικά στο iOS 5 με το εντελώς ανανεωμένο σύστημα ειδοποιήσεων και το νέο Notifications Center, ή Κέντρο Γνωστοποιήσεων στα ελληνικά. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται:

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε ένα swipe down με το δάχτυλό σας στην περιοχή που αναγράφεται η ώρα (τοποθετήστε το δάχτυλό σας εκεί που αναγράφεται η ώρα και σύρτε το προς τα κάτω). Θα δείτε ότι εμφανίζεται μια γκρι επιφάνεια που είναι το Notifications Center. Εκεί υπάρχουν δύο μέχρι στιγμής (;) widgets (Καιρός και Μετοχές) και οι ειδοποιήσεις. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτά που εμφανίζονται καθώς και τη σειρά τους από τις Ρυθμίσεις που θα δούμε αργότερα. Το Notifications Center, λοιπόν, εμφανίζεται τόσο σε portrait όσο και σε landscape mode.

Μέχρι στιγμής, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να εμφανίσετε το Notifications Center και να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις που είχατε από την προηγούμενη φορά που τσεκάρατε. Για να εξαφανίσετε κάποια ειδοποίηση από το Κέντρο Γνωστοποιήσεων μπορείτε είτε να την εμφανίσετε πατώντας πάνω σε αυτή είτε διαγράφοντάς την από τη λίστα με το “x” είναι στα δεξιά.

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτές τις ειδοποιήσεις. Τα πάντα γίνονται από τις Ρυθμίσεις->Γνωστοποιήσεις

Σε πρώτη φάση μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε οι ειδοποιήσεις να εμφανίζονται με χρονολογική σειρά ή με κάποια σειρά που θα επιλέξετε εσείς πατώντας το κουμπάκι “Αλλαγές” και σέρνοντας τις εφαρμογές που υπάρχουν στη σειρά που θέλετε.

Από κει και πέρα μπορούμε ανά εφαρμογή να ρυθμίσουμε το είδος των ειδοποιήσεων που θέλουμε να λαμβάνουμε

Για παράδειγμα, μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε οι ειδοποιήσεις της εφαρμογής να εμφανίζονται στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων αλλά και τον αριθμό αυτών (1 μη αναγνωσμένο στοιχείο, 5 μη αναγνωσμένα στοιχεία, 10 μη αναγνωσμένα στοιχεία). Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε το στιλ της ειδοποίησης: με το Κανένα δεν εμφανίζεται τίποτα, με τις Υπενθυμίσεις έχουμε το κλασικό στιλ από το iOS 4.0 και έχουμε και το νέο Μπάνερ. Το Μπάνερ εμφανίζει μια μικρή εικόνα στο πάνω μέρος της οθόνης για 2-3 δευτερόλεπτα εντελώς διακριτικά για να μην εμποδίζει την εργασία που κάνετε εκείνη τη στιγμή. Μοιάζει κάπως έτσι:

Παράλληλα με το στιλ υπενθύμισης μπορείτε να ρυθμίσετε (ανάλογα με την εφαρμογή υπάρχουν και διαφορετικές ρυθμίσεις) αν θέλετε να εμφανίζετε η κόκκινη έλλειψη με τον αριθμό των ειδοποιήσεων στο πάνω δεξί μέρος των εικονιδίων των εφαρμογών, εάν θέλετε να υπάρχει ηχητική ειδοποίηση, εάν θέλετε προεπισκόπηση του μηνύματος, εάν θέλετε επανάληψη των ειδοποιήσεων και αν θέλετε η ειδοποίηση να εμφανίζεται και στην οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα:

Εάν το μήνυμα το είδατε αμέσως μπορείτε με το “προβολή” να ανοίξετε και να διαβάσετε το μήνυμα. Αλλιώς, μπορείτε να σύρετε με το δάχτυλό σας προς τα δεξιά περίπου στο μέσο της ειδοποίησης για να ανοίξει η εφαρμογή.

Όταν έχετε άνω της μιας ειδοποίησης η οθόνη κλειδώματος είναι κάπως έτσι:


source: http://www.iphonehellas.gr/30942/ios-5-notifications-center/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...