Ads 468x60px

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μετά το iPhone 4S...ώρα να αρχίσουν οι φήμες για το iphone 5



Της Bessy Τheodoropoulou  
 
Αφου το iPhone 4S είναι πλέον στην αγορά, άρχισαν ήδη να οργιάζουν οι φήμες για το νέο iPhone της Apple. Όλοι αναρωτιούνται για την εμφάνιση του, για το πότε θα κυκλοφορησει και για το πως θα ανταποκριθεί το κοινό, καθώς αποτελεί το τελευταίο επιτυχημένο προϊόν του Steve Jobs.

Καμία άλλη εταιρεία δεν εμπνέει τέτοια αχαλίνωτη κερδοσκοπία για τα προϊόντα της όπως η Apple. Η κληρονομιά του Steve Jobs είναι από τα τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στον κόσμο της τεχνολογίας. Το iPhone 4S μπορεί να κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο  ένα αίσθημα απογοήτευσης περιβάλλει τους θαυμαστές, καθώς περίμεναν παραπάνω από όσο πρόεβλεπε το συνηθισμένο μοτίβο της Apple σύμφωνα με την περσινή κυκλοφορία του iPhone 4.

Μέσα στα πλαίσια αυτά ήταν λογικό να αρχίσουν από νωρίς οι φήμες για το iPhone 5. Όμως τώρα φαίνεται ότι έχει χαθεί ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσονταν συνήθως τέτοιες καταστάσεις, αφού ακούγονται τόσο φήμες για το νέο προϊόν της Apple όσο και γι'αυτόν που θα φέρει αυτό το προϊόν.

Για παράδειγμα, ο αναλυτής της  Rodman & Renshaw, Ashok Kumar, στην τελευταία του έρευνα θεωρεί πως σκόπιμα έχει σχεδιαστεί μία παρωδία που αποτελεί μέρος μιας μακράς υπερβολής από τα ονόματα-πηγές για το επόμενο κατόρθωμα της Apple.

Το επόμενο iPhone αντιπροσωπεύει “ το τελευταίο έργο του Steve Jobs με το οποίο ήταν άμεσα συνδεδεμένος από την αρχική ιδέα μέχρι την τελική σχεδίαση ” γράφει ο Kumar “ Γι'αυτό το λόγο...αυτό το προϊόν θα καθιερωθεί ως το υψηλότερο επίτευγμα σε σχέση με όλες τις εκδόσεις του iPhone” και θα είναι “ ένα διαχρονικό αντικείμενο λατρείας”.

Κανείς δε γνωρίζει από που πηγάζουν οι πληροφορίες του Kumar σχετικά με την ανάμειξη του Steve Jobs στα προϊόντα που έχει η Apple στα σκαριά. Πιστεύει πως το επόμενο  iPhone θα αποκαλυφθεί στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple το καλοκαίρι του 2012, αυτό όμως μπορεί να σημαίνει ότι η Apple έχει εξουσιοδοτήσει το 'τελικό σχέδιο' ενός προϊόντος του οποίου η παρουσίαση αναμένεται σε 8 μήνες, ακόμα κι αν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια;

Κι αν ισχύει αυτό, τότε γιατί η Apple δεν κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα απευθείας το  iPhone 5 αντί για το iPhone 4S για το οποίο ακούγονται πολλά παράπονα και δεν διαφέρει αρκετά από το iPhone 4S;

Επίσης είναι δυνατόν, ο Jobs να μη συμμετείχε άμεσα στο διάδοχο του iPad 2 το οποίο έπεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος,  πιθανώς νωρίτερα από το iPhone 5 αν η Apple ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο κυκλοφορίας;

Παρ'όλα αυτά, το CNET υποδεικνύει μία άλλη ανώνυμη πηγή να λέει ότι το επόμενο iPhone είναι πλήρως επανασχεδιασμένο και ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο project για το οποίο ο Steve Jobs αφιέρωσε όλο του το χρόνο, γεγονός το οποίο δεν του επέτρεψε να ασχοληθεί ο ίδιος με το 4S.

Ο Kumar λέει επίσης ότι το επόμενο iPhone θα είναι λεπτότερο από το 4S, θα έχει μεγαλύτερη οθόνη παρα το ότι οι διαστάσεις του θα παραμείνουν ίδιες με το τωρινό iPhone και ότι θα έχει 4G-LTE. Αν πιστεύεται ότι όλα αυτά τα χετε ξανακούσει είναι διότι η πλειοψηφία προέβλεπαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για το τελευταίο iPhone της Apple πριν από την κυκλοφορία του  iPhone  4S, όταν όλοι νόμιζαν ότι η νέα συσκευή θα ονομαζόταν iPhone 5.

Πηγή: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394749,00.asp#fbid=VUQFrrW82O2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...