Ads 468x60px

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η κατάρα του iTunes

Κ. Βογιατζής

Κωνσταντίνος Βογιατζής
kvogiatzis[at]e-pcmag.gr
 
Είστε σίγουρος ότι θέλετε να διαγράψετε 118 εφαρμογές;

Χρυσές και άγιες οι i-συσκευές της Apple, αλλά όπως αναφέρω κάθε φορά σε όποιον µε ρωτάει για αυτές, το µεγαλύτερο πρόβληµά τους –πέρα από τους περιορισµούς που έχει θέσει ο Steve– είναι το iTunes. Έχοντας βιώσει τις παραξενιές του από το iPhone, όταν αγόρασα το iPad 2, πήρα µαζί και µια συνειδητή απόφαση: Δεν επρόκειτο να χρησιµοποιήσω το iTunes για να συγχρονίσω τη συσκευή για κανέναν λόγο. Μόνο που δεν είχα υπολογίσει κάτι: τις φωτογραφίες των διακοπών.

Τα τελευταία χρόνια έχω αποκτήσει µια µανία µε τη φωτογραφία και στην επιστροφή από τις διακοπές οι κάρτες µνήµης είχαν γεµίσει µε περισσότερες από 700. Το πλάνο έλεγε ότι θα έκανα το ξεκαθάρισµα στο iPad, αφού φυσικά τις συγχρόνιζα όλες. Τις αντέγραψα σ’ έναν φάκελο, συνέδεσα το iPad στο PC, άνοιξα το iTunes και από τη σχετική καρτέλα επέλεξα το φάκελο για το συγχρονισµό. Βέβαια, µη θέλοντας να πειράξω οτιδήποτε άλλο, είχα απενεργοποιήσει όλες τις υπόλοιπες επιλογές συγχρονισµού [apps, µουσική, επαφές κτλ.] και πάτησα ανέµελος το Sync για να ξεκινήσει η διαδικασία. "Είστε σίγουρος ότι θέλετε να διαγράψετε 118 εφαρµογές;", ήταν η ερώτηση στο pop up µήνυµα που εµφανίστηκε αίφνης.

Βλέπετε, στο µυαλό της Apple το κέντρο των πάντων είναι το iTunes και όχι η συσκευή. Καθώς εγώ είχα κατεβάσει όλες τις εφαρµογές απευθείας στο iPad, θεωρούσε λογικό να τις σβήσει. "Δεν πειράζει", σκέφτηκα, "θα υπάρχει κάποιο workaround" και άνοιξα το Google για να βρω tips από άλλους χρήστες. Το τι γέλιο –και κλάµα– έριξα από τις απαντήσεις δε λέγεται: "Στείλ’ τες µε mail στον εαυτό σου", έλεγε ο ένας, "ανέβασέ τες στο dropbox και κάνε συγχρονισµό από εκεί", έλεγε ο άλλος. Σύντοµα διαπίστωσα πως δεν υπήρχε κάποιος απλός τρόπος για να περάσω τις φωτογραφίες σε δικό τους album στο iPad και να µπορώ να τις διαχειριστώ, δηλαδή να τις µετακινήσω ή και να τις διαγράψω όπως ήθελα.

Η λύση; Αναγκάστηκα να κάνω jailbreak το iPad, να αγοράσω την εφαρµογή PhotoAlbums+ από το Cydia, να αντιγράψω τις φωτογραφίες µε το iFunBox στο φάκελο του camera roll [αφού πρώτα τους είχα αλλάξει όνοµα µε βάση την ονοµατολογία που χρησιµοποιεί το iPad όταν τραβάει φωτογραφίες], µόνο και µόνο για να µπορώ να κάνω τα αυτονόητα! Και όλα αυτά από µια εταιρεία που υποτίθεται ότι τα προϊόντα της είναι user friendly! Τα σχόλια δικά σας...

Source: http://e-pcmag.gr/techtalk/i-katara-tou-itunes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...