Ads 468x60px

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Φήμες: Samsung και LG αναλύουν τα σχέδια της Apple για το iPad 3

Φήμες: Samsung και LG αναλύουν τα σχέδια της Apple για το iPad 3

Το πρώτο iPad ανακοινώθηκε αρχές του 2010 (Ιανουάριο) και στη συνέχεια, μετά από χρονικό διάστημα 5 μηνών, έφτασε στα ράφια των καταστημάτων. Η επόμενη κατά σειρά έκδοση iPad 2, πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2011 σε γνωστό event που πραγματοποιήθηκε από την Apple για το συγκεκριμένο προϊόν και δόθηκε προς κυκλοφορία τον ίδιο ακριβώς μήνα. Βάσει αυτής της τακτική που φαίνεται να ακολουθεί η Apple εδώ και έναν χρόνο, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε το iPad 3ης γενιάς σύντομα, με την επίσημη ανακοίνωση αυτού κατά την διάρκεια του Q2 του 2012.

Όπως κάθε νέο μοντέλο έτσι και για το iPad 3 αναμένεται ένα πλούσιο και αναβαθμισμένο πακέτο δυνατοτήτων, όπως ολοκαίνουργιος τετραπύρηνος επεξεργαστής με την ονομασία A6 και νέα οθόνη με τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση. Μάλλον η εταιρία καταφεύγει σε γνώριμες τεχνικές του παρελθόντος, καθώς έχει ξανά πραγματοποιήσει διπλασιασμό σε κάθετη και οριζόντια ανάλυση στην περίπτωση του iPhone 3GS, την οποία αλλαγή εντοπίσαμε στο iPhone 4, επομένως είναι αποδεκτό από πολλούς ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με το iPad 3. Με πιο απλά λόγια, αναμένεται ένα iPad 3 με 9,7 ίντσες οθόνης αλλά ανάλυση που θα φτάνει στα 2048x1536 pixels. H συγκεκριμένη πυκνότητα pixel αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση για την μαζική παραγωγή, κάτι που αναφέρεται από μια ανώνυμη πηγή απευθυνόμενη στο CNET, η οποία υποστηρίζει ότι αν και υπάρχουν τα σχέδια παραγωγής για ανάλυση 2048x1536 pixels, δεν αρκούν γιατί αυτή τη φορά ζητείται η μαζική παραγωγή πολλών τεμαχίων κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και θεωρείται ποιοτικό άλμα όσον αφορά την πυκνότητα pixels.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εφεδρικό σχέδιο της Apple συσχετίζεται με τη διάθεση ενός iPad 3 με ανάλυση οθόνης στα 1600x1200 pixels. Όπως έχει λεχθεί και από την Samsung πρόσφατα, μπορεί σε αυτή την περίπτωση να μην γίνεται λόγος για διπλασιασμό του αριθμού των κάθετων και οριζόντιων pixels, αλλά πρόκειται για μία εξίσουςενδιαφέρουσα και αρκετά σημαντική προτεινόμενη λύση, με αύξηση 156,25% και για στους δύο άξονες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός του 2012 θα πραγματοποιηθούν αρκετά events στα οποία θα παρουσιαστούν συναρπαστικά πράγματα. Τον Ιανουάριο θα ανοίξει τις πύλες του το Consumer Electronics Show στο Las Vegas, στην συνέχεια και συγκεκριμένα το μήνα Φεβρουάριο ακολουθεί το Mobile World Congress 2012 στη Βαρκελώνη και έπειτα τον Μάρτιο στο Ανόβερο έχουμε την έκθεση CeBIT. Τέλος, ίσως να πραγματοποιηθεί και μια εκδήλωση της Apple τον Απρίλιο. 
 
Source: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=319151

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...