Ads 468x60px

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

To Dropbox απέρριψε προσφορά εξαγοράς “εννιά ψηφίων” της Apple


 Της Bessy Τheodoropoulou

Αν θεωρείτε πως το iCloud της Apple είναι ουσιαστικά μία έκδοση του Dropbox για το iOS, μία δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης, δεν έχετε και τόσο άδικο...

Ο Steve Jobs προσπάθησε να αγοράσει το Dropbox πριν από 2 χρόνια δίνοντας μία προσφορά 'εννιά ψηφίων'.  Ωστόσο οι ιδρυτές του απέρριψαν αυτή την προσφορά θέλοντας να μείνουν ανεξέρτητοι, σύμφωνα με το προφίλ του συνιδρυτή του Dropbox, Drew Houston, στο Forbes.

Το 2009, ο Jobs κάλεσε τον Houston και το συνεργάτη του και συνιδρυτή του Dropbox, Arash Ferdowski, ηλικίας τότε 24 και  21 ετών αντίστοιχα στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Cupertino για να συζητήσουν για μία προσφορά εξαγοράς.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της δημοσιογράφου του Forbes, Victoria Barret, ο Houston παρ'ότι σεβόταν το Jobs δεν ενδιαφερόταν για την προσφορά του. “ Ήταν αποφασισμένος να χτίσει μία μεγάλη εταιρεία και δεν πουλούσε, δίχως να λαμβάνεται υπόψιν του το γεγονός ότι θαύμαζε τον Jobs  ή την εννιαψήφια προσφορά που του πρότεινε”.

Σήμερα, δηλαδή δύο χρόνια μετά απ'αυτό το συμβάν, έχουμε το iCloud, μία υπηρεσία αποθήκευσης για iOS 5 που αποτελεί και το τελευταίο σημαντικό προϊόν που ανακοίνωσε ο Jobs. To iCloud της Apple προσφέρει 5GB δωρεάν χώρο αποθήκευσης σε αντίθεση με το Dropbox  που προσφέρει μόνο 2GB.

Το Σεπτέμβριο, η Apple και το Dropbox, ήταν οι τελευταίες εταιρείες που συμμετείχαν σε μία προσπάθεια να απευθυνθούν στην κυβέρνηση για να λάβουν εντάλματα πριν αποκτήσουν πρόσβαση σε email και άλλα cloud-based δεδομένα. Το ήδη υπάρχον ένταλμα (ECPA) θεσπίστηκε το 1986, δηλαδή πολύ πριν από το Internet, τα e-mail, ή τα smartphones. Σύμφωνα με το γερουσιαστή Patrick Leahy είναι “ σημαντικά ξεπερασμένο, δεν ακολουθεί τους ραγδαίους ρυθμούς εξέλιξης της τεχνολογίας και δε συμβάλει στην αλλαγή των νόμων μας ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου”. Ο συγκεκριμένος γερουσιαστής ανήκει στους Δημοκρατικούς και τον περασμένο Μάιο εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για την ενημέρωση του (ECPA).

Πηγή: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2394896,00.asp#fbid=VUQFrrW82O2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...