Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ζημία $2.7 δις σε ενδεχόμενη ήττα σε δικαστήριο στη Γερμανία

Δημοσίευμα του FOSS Patents ζωγραφίζει μια δύσκολη εικόνα για την Apple σε περίπτωση που τρέχουσα υπόθεση σε δικαστήριο της Γερμανίας βγει υπέρ της Motorola.

Η Motorola, πέρσι, κατέθεσε αγωγή σχετικά με την υπηρεσία MobileMe και μιας πατέντας που σχετίζεται με συγχρονισμό δεδομένων. Φέτος, η αγωγή αυτή τροποποιήθηκε για να συμπεριλάβει και το νέο iCloud.
Η υπόθεση δεν είναι ξεκάθαρη μέχρι στιγμής και υπάρχει περίπτωση η Motorola να βγει κερδισμένη κάτι που μπορεί να σημάνει και χασούρα ύψους $2.7 δις για την Apple. Ήδη, μάλιστα η προκαταρκτική απόφαση είναι υπέρ της Motorola ενώ η τελική ετυμηγορία αναμένεται τον Φεβρουάριο.
The court doesn’t appear to buy any of Apple’s defenses at this stage. It may still change mind until the ruling, which is scheduled for February 3, 2012, 9 AM local time, but if it had had to rule today, I have no doubt that Apple would have lost.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που η Apple χάσει στη δικαστική αυτή μάχη θα αναγκαστεί να αποσύρει τα προϊόντα της από τη Γερμανία και τα οποία περιέχουν το iCloud. Επίσης, είναι σύνηθες σε γερμανικά δικαστήρια η κατάθεση πιστοποιητικών από τους κερδισμένους ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των ζημιών σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος κερδίσει έφεση. Η Apple ζήτησε από τη Motorola να καταβάλει το ποσό των 2 δις ευρώ ($2.7 δις) για την εν λόγω περίπτωση.
Το δικαστήριο ήταν αρχικά διστακτικό σχετικά με το ύψος του ποσού αλλά οι δικηγόροι επέμειναν ότι μια ενδεχόμενη παύση κυκλοφορίας των προϊόντων στη χώρα θα προκαλούσε ζημία τέτοιου ύψους ακόμα και αν η Apple έβρισκε κάποιον τρόπο στο iCLoud να αποφύγει την πατέντα που υποτίθεται ότι παραβιάζει.

Source: http://www.macuser.gr/apple-motorola-icloud-7846/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...