Ads 468x60px

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Η Apple παρουσιάζει το ανασχεδιασμένο και απλούστερο Fifth Ave glass cube

Bessy theodoropoulou

Η Apple την Παρασκευή αποκάλυψε τη νέα είσοδο στο κατάστημα της στη Νέα Υόρκη που αποτελέιται από μια κατασκευή κυβικού σχήματος, υποδεικνύοντας μια απλή αλλά ταυτόχρονα και αρκετά εκτυπωσιακή κατασκευή.

Οι κατασκευαστές ξόδεψαν αρκετούς μήνες για να αντικαταστήσουν τον ήδη υπάρχοντα γυάλινο κύβο που αποτελούνταν από 90 τζάμια. Η νέα κατασκευή αποτελείται από 15 μεγαλύτερα και μονοκόμματα τζάμια.

Μια γιγάντια προσωρινή κατασκευή τοποθετήθηκε στο σημείο αυτό τον Ιούλιο για να μη φαίνονται οι εργασίες που γίνονται στον κύβο. Σημάδι ότι η κατασκευή τέλειωσε την Πέμπτη, αποτέλεσε το γεγονός ότι η εταιρεία έκλεισε τον μπροστινό χώρο μέχρι το προγραμματισμένο re-opening για σήμερα.

Το συνολικό κόστος του έργου της Apple είναι περίπου $6.700.000 και το κατάστημα παρέμενε ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα ακόμη και όταν η κατασκευή ήταν σε εξέλιξη. Οι πελάτες μέχρι τότε περνούσαν μέσα από μία αυτοσχέδια είσοδο για να έχουν πρόσβαση στο υπόγειο κατάστημα.




Οι εργαζόμενοι άρχισαν την αφαίρεση των δομών υποστήριξης που περιβάλλουν την κατασκευή στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, κατορθώνοντας η Apple να παραμείνει εντός του χρονοδιαγράμματος και να ανταποκριθεί στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του Νοεμβρίου. 

Ο αρχικός κύβος που λέγεται ότι το σχεδιασμό επιμελήθηκε ο Steve Jobs, είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος πλήρωσε για το έργο αυτό και είναι ιδιοκτήτης της κατασκευής.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/11/04/apple_unveils_redesigned_simpler_fifth_ave_glass_cube.htm


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...