Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Το ενδιαφέρον της Apple για την Intel οδήγησε στην εξαγορά της NeXT

Αρκετοί πρώην υπάλληλοι της Apple αποκάλυψαν πολλά στοιχεία από τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας κατά την περίοδο που συζητιότανε η μετάβαση από τους PowerPC στην Intel.

Apple Logo
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής ”Steve Jobs: A Legacy of Vision and Leadership” και μερικοί από τους ομιλητές ήταν οι Bill Atkinson, δημιουργός του MacPaint και HyperCard, Jean-Louis Gassee, πρώην επικεφαλής του Macintosh, Andy Hertzfeld, developer στο αρχικό Macintosh, Regis McKenna και Larry Tesler.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Tesler η ανάγκη για την μετάβαση στους επεξεργαστές της Intel οδήγησε ουσιαστικά την εταιρεία στην απόφαση να εξαγοράσει την NeXT, εταιρεία που είχε δημιουργήσει ο Steve Jobs.
H Apple είχε προσπαθήσει πιο παλιά ακόμα να μεταφέρει το MacOS στην Intel αλλά υπήρχε αρκετός κώδικας μηχανής και η υποστήριξη των δύο ήταν πολύ δύσκολη. Έτσι, ο δρόμος που επέλεξαν αφορούσε αρχικά την μοντερνοποίηση του λειτουργικού συστήματος και την μετέπειτα μεταφορά του στην Intel.
Κάτι τέτοιο δεν ευδοκίμησε, βέβαια, και η Apple αποφάσισε να εξαγοράσει ένα λειτουργικό. Στα αρχικά πλάνα ήταν τόσο το BeOS όσο και η NeXT που επέτρεπαν σχετικά εύκολα την μετάβαση στην Intel. Η Apple τελικά επέλεξε την NeXT που έφερε και τελικά τον Steve Jobs πίσω στην εταιρεία που ίδρυσε.
Η Apple ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο του στόχου της το 2001 με την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του Mac OS X. Το 2005 ο Steve Jobs ανακοίνωσε την μετάβαση από τους PowerPC της Motorola στην Intel. Κατά τη διάρκεια του keynote, μάλιστα, ο Jobs αποκάλυψε την “διπλή ζωή” του Mac OS X αφού το λειτουργικό είχε αναπτυχθεί και για επεξεργαστές Intel από την πρώτη κιόλας κυκλοφορία.

Source: http://www.macuser.gr/apple-interest-in-intel-led-to-next-purchase-7744/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...