Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Apple patent αποκαλύπττει ότι η εταιρία ενδιαφέρεται ακόμα για την τεχνολογία NFC

Πριν ένα μήνα η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 4S. Πριν την κυκλοφορία του ακούστηκαν διάφορες φημές σχετικά με το iPhone και την τεχνολογία NFC. Άλλλες συσκευές σε σύγκριση με το iPhone έχουν ήδη αυτή τη δυνατότητα ασύρματης πληρωμής εδώ και χρόνια.
Προφανώς αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου, εφόσον στο iPhone 4S δεν υπάρχει NFC chipset αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Apple αγνοεί την αυτή την τεχνολογία. Πρόσφατα κέρδισε μια πατέντα σχετικά με την NFC τεχνολογία στις φορητές συσκευές.
Σύμφωνα με το PatentlyApple πρόκειται για την πρώτη NFC πατέντα της Apple την οποία κέρδισε στις λιανικές συναλλαγές. Στη περιγραφή της πατέντας μπορούμε να δούμε την εξήγηση για την ενεργοποίηση μιας βασικής/δευτερεύουσας σχέσης μεταξύ δύο smartphones που χρησιμοποιούν NFC, κάτι παρόμοι με την γνωστή εφαρμογή μοιράσματος αρχείων Bump.
Η πατέντα αναφέρεται επίσης και στη χρήση της τεχνολογίας σε περιπτώσεις λιανικής. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι η Apple δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα πληρωμών NFC, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στα καταστήματα της και αργότερας θα δωθεί στο κοινό.

Source: http://www.greek-iphone.com/20111121/apple-patent-reveals-that-company-still-cares-about-nfc/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...