Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

To iPhone 4S έρχεται με έναν πρόσθετο αισθητήρα για το Siri

Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που έχει το iPhone 4S είναι χωρίς αμφιβολία το Siri, ο ταπεινός βοηθός που δέχεται τις εντολές μας στα επίπεδα που η Apple του επιτρέπει. Για να χρησιμοποιήσουμε το Siri όπως γνωρίζουμε θα πρέπει να κρατήσουμε πατημένο το Home button, όπως ακριβώς και με το Voice Control.
Εκτός όμως από αυτό μπορούμε να δούμε στις ρυθμίσεις του Siri ότι υπάρχει άλλος ένας τρόπος ενεργοποίησης του Siri. Συγκεκριμένα μιλάμε για την επιλογή Raise to Speak (Σήκωμα για εκφώνηση) που ενεργοποιεί το Siri όταν τοποθετήσουμε το ακουστικό στο αυτί μας.
Το νέο iPhone 4S έχει ένα καινούριο αισθητήρα που αναγνωρίζει την κάθετη κίνηση της συσκευής και την απόσταση από το αυτί, έτσι ώστε να αρχίσει τη λειτουργία του Siri.
Την ανακάλυψη έκανε το iFixit που εξηγεί πως ο αισθητήρας λειτουργεί αμέσως μόλις η οθόνη είναι αναμμένη, επιτρέποντας έτσι κάθε φορά να χρησιμοποιηθεί το Raise to Speak.
Το Raise to Speak, μπορούμε φυσικά να το απενεργοποιήσουμε όποτε θέλουμε από τις ρυθμίσεις του Siri (Ρυθμίσεις > Γενικά > Siri).
Σύμφωνα με το iFixit:
Στην αποσυναρμολόγηση του iPhone 4S παρατηρήσαμε ένα μικρό μαύρο αξεσουάρ που τράβηξε την προσοχή μας, επειδή δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο iPhone. Αναλύοντας το είδαμε ότι πρόκειται για ένα μικρό LED υπέρυθρων που προσπαθεί να καταλάβει αν είμαστε κοντά του.
Στο παρακάτω video το iFixit μας δείχνει πως ο αισθητήρας κλήσης χρησιμοποιείται μόνο στις κλήσεις και ο αισθητήρας LED υπέρυθρων που ενεργοποιείται όταν η οθόνη είναι συνεχώς αναμμένη.

Source: http://www.greek-iphone.com/20111121/iphone-4s-comes-with-a-new-sensor/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...