Ads 468x60px

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη επιρροή σε στελέχη Βιντεοπαιχνιδιών

Bessy theodoropoulou

Μια έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 1.000 επαγγελματίες της βιομηχανίας παιχνιδιών η οποία θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Game Conference στο Λονδίνο έδειξε ότι ο Steve Jobs και το iPhone της Apple είναι οι μεγαλύτερες επιρροές που αφορούν τη διαμόρφωση της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Jobs ήταν κυρίαρχος στη δημοσκόπηση σχετικά με τους ανθρώπους που διαμορφώνουν βιντεοπαιχνίδια με 26% των ψήφων, ακολουθούμενος από το συνιδρυτή της Valve, Gabe Newell με 16%, το σχεδιαστή της Nintendo, Shiegru Miyamoto με 7%, το δημιουργό του World Wide Web Tim Berners-Lee στο 4% και τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg στο 3%.

Το iPhone, αναφέρθηκε σπό το 17% των ψηφοφόρων ως το προϊόν που έχει πλέον διαμορφώσει τη βιομηχανία, ακολουθούμενο από το Wii στο 7% το Xbox Live και το αρχικό PlayStation με 3% το καθένα, και το Steam digital distribution service της Valve στο 2% .

Η Eurogamer αναφέρει ότι το 46% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης ενέταξαν τον Jobs ανάμεσα στο top 5 των διαμορφωτών της βιομηχανίας , ενώ το 53% συμπεριέλαβαν το iPhone ανάμεσα στα 5 κορυφαία.

Πηγή: http://www.gamasutra.com/view/news/38370/Apple_Most_Influential_Company_To_Video_Game_Executives_Says_Survey.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...