Ads 468x60px

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αγωγή κατηγορεί το iPhone 4S για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας VPN



 Bessy theodoropoulou
 
Η Apple έγινε στόχος μιας νέας μήνυσης που επιβεβαιώνει μια σειρά προϊόντων της εταιρίας, συμπεριλαμβανόμενης και το iPhone 4S που φαίνεται να παραβιάζει  ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα στο επαρχιακό δικαστήριο Eastern District of Texas των ΗΠΑ, υποβλήθηκε από την VirnetX. Είναι η ίδια εταιρεία που κέρδισε 200 εκατομμύρια δολάρια από διακανονισμό με τη Microsoft σε μια ξεχωριστή αγωγή το 2010.

Η νέα δίκη της VirnetX εναντίον της Apple έχει σχέση με μία εφεύρεση που ονομάζεται " Μέθοδος για τη θέσπιση ασφαλής επικοινωνίας μεταξύ των υπολογιστών του Virtual Private Network"  Κατοχυρώθηκε από την εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στη Νεβάδα, αυτή την εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, ο ενάγων δεν έχασε χρόνο κατηγορώντας την Apple για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η εφεύρεση κατοχυρώθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, και η καταγγελία κατά της Apple κατατέθηκε από την VirnetX την ίδια ακριβώς ημέρα. Η εταιρεία αρχικά είχε  υποβάλει αίτηση για την ιδιοκτησία της εφεύρεσης μέσω του Αμερικανικού Γραφείου Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων, τον Φεβρουάριο του 2007.

Η εφεύρεση περιγράφει μια τεχνική για τη δημιουργία ενός ασφαλούς συνδέσμου επικοινωνίας μεταξύ ενός πρώτου και ενός δεύτερου υπολογιστή μέσω δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός ασφαλούς τρόπου επικοινωνίας σε ένα πρώτο υπολογιστή χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να εισάγει οποιαδήποτε κρυπτογράφηση πληροφοριών.

Το σύστημα στηρίζεται σε μια «ψευδο-τυχαία ακολουθία» διαφόρων τιμών δεδομένων για να εξασφαλίσει έναν σύνδεσμο επικοινωνίας μεταξύ δύο υπολογιστών. Αυτές οι ακολουθίες  περιλαμβάνονται σε κάθε πακέτο δεδομένων για να κρυπτογραφούν σωστά τα δεδομένα επιτυγχάνοντας  μια ασφαλή σύνδεση.

Η καταγγελία της VirnetX του υποστηρίζει ότι το iPhone 4S, το iPhone 4, iPad 2, το iPod touch, τα συστήματα Mac που τρέχουν Lion, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac OS X, παραβιάζoyn το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας '181.O  επικεφαλής δικηγόρος Douglas A. Cawley με τη δικηγορική εταιρεία McKool Smith επιδιώκει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Apple και επίσης πιστεύει ότι ο πελάτης του, η VirnetX, δικαιούται αποζημίωση.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/11/03/lawsuit_accuses_apples_iphone_4s_of_violating_vpn_patent.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...