Ads 468x60px

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

H Apple και η Graphics Properties Holdings αλληλομηνύονται για τις πατέντες

Bessy Theodoropoulou

Μέσα στα πλαίσια της νέας διαμάχης που ξεκίνησε, η Apple μηνύει και μηνύεται από την Graphics Properties Holdings εταιρεία γνωστή και ως Silicon Graphics Inc.



Η Apple κατέθεσε αυτό το μήνα δύο μηνύσεις ενάντια στην Graphics Properties Holdings Inc., μέσω των δικηγόρων της George A. Riley και Ryan K. Yagura της γνωστής φίρμας του Λος Άντζελες O'Melveny & Myers LLP. Οι λεπτομέρειες των καταγγελιών αυτών κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο και δεν είναι διαθέσιμα για το κοινό.

Η Graphics Properties Holdings μήνυσε κι αυτή με τη σειρά της την Apple στο Πειθαρχικό Δικαστήριο του Delaware. Ωστόσο η εταιρεία έχει δημοσιοποιήσει τη μήνυση που κατέθεσε, αποκαλύπτοντας πως κατηγορεί την Apple για παραβίαση 3 διπλωμάτων ευρεσυτεχνίας:

  • United States Patent No. 6,650,327 - "Display System Having Floating Point Rasterization and Floating Point Framebuffering"
  • United States Patent No. 6,816,145 - "Large Area Wide Aspect Ratio Flat Panel Monitor Having High Resolution for High Information Content Display"
  • United States Patent No. 5,717,881 - "Data Processing System for Processing One and Two Parcel Instructions"  
Και τα τρία αυτά διπλώματα ευρεσυτεχνίας κατατέθηκαν αρχικά τη δεκαετία του 90. Δύο από αυτά είναι εγγεγραμμένα στη Silicon Graphics, ενώ το τρίτο εκδόθηκε αρχικά από το Cray Research Inc.

Η Apple ξεκίνησε πρώτη να μηνύει τη Silicon Graphics το Νοέμβριο του 2010 και κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τα πρώτο από τα προαναφερθέντα διπλώματα. Παρ'όλα αυτά η τελευταία μήνυση έγινε στο νέο όνομα της εταιρείας, δηλαδή Graphics Properties Holdings, προσθέτοντας δύο ακόμα διπλώματα.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/11/29/apple_graphics_properties_holdings_battle_with_multiple_patent_suits.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...