Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

H Apple σε συνάντηση με Κινέζικα περιβαλλοντικά γκρουπ


Bessy theodoropoulou
 
Πρόσφατα η Apple συναντήθηκε με 5 Κινέζικα γκρουπ που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος για να συζητήσουν τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εγχώρια ρύπανση των προμηθευτών, έπειτα από αναφορές που υποδεικνύουν ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί άτυπες διεξόδους για το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Apple στο Πεκίνο, όπου το παρόν έδωσαν 9 αντιπρόσωποι από τα περιβαλλοντικά γκρουπ και 5 υπάλληλοι της Apple και η διάρκεια της ήταν 3.5 ώρες.

Ωστόσο, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολία με την Apple, καθώς οι κατασκευαστές του iPhone αρνούνται να δώσουν τη λίστα με τους προμηθευτές τους. Καθ'αυτόν τον τρόπο τα γκρουπ είναι αναγκασμένα να διεξάγουν τις δικές τους έρευνες με σκοπό να βρουν ποιοι προμηθευτές συνεργάζονται με την Apple.

Μία πηγή αναφέρει ότι η εταιρεία παραδέχτηκε στη συνάντηση ότι υπάρχουν 15 από τους 27 προμηθευτές οι οποίοι κατηγορούνται για μόλυνση και συνεργάζονταν μαζί τους. Παρ'όλα αυτά δε διευκρίνισε τα ονόματα αυτών, αν και παραδέχτηκε ότι θα λαμβάνει τα περιβαλλοντικά θέματα υπόψιν στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των προμηθευτών.


Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/11/16/apple_meeting_with_chinese_environmental_groups_to_address_supplier_pollution_concerns.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...