Ads 468x60px

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το PC του καθιστικού είναι το iPad


Bessy theodoropoulou

Ενώ το iPad της Apple αρχίζει να μετακινείται προς την κατηγορία των κινητών συσκευών, η έννοια “κινητό” δεν παραπέμπει απαραίτητα σε κάτι που χρησιμοποιείται εν κινήσει. Πιο συγκεκριμένα πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες iPad δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ εκτός σπιτιού και συνήθως τα χρησιμοποιούν την ώρα που βρίσκονται στο καθιστικό για να κάνουν πολλά από τα πράγματα που θα κάνανε σε έναν υπολογιστή. Παρ'ότι οι Microsoft, Google, Sony και πολλές ακόμα εταιρείες προσπαθούσαν να συναγωνιστούν στο “PC του καθιστικού”, η Apple μέχρι στιγμής κερδίζει αυτήν τη μάχη.

Στην πρόσφατη έρευνα συμμετείχαν 15.000 καταναλωτές ανάμεσα σε 15 χώρες, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία ενός προφίλ που ονομάζεται “i-Καταναλωτής”.  Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο συνέδριο Forbes’ Techonomy που πραγματοποιήθηκε στο Tuscon της Arizona.

H Apple πούλησε 40.000.000 iPads από το 2010. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 62% δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το iPad εκτός σπιτιού. Δηλαδή με άλλα λόγια η συσκευή έχει αναλάβει το ρόλο του υπολογιστή και έχει αντικαταστήσει το laptop για τα απλά πράγματα.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το iPad μπορεί να δώσει το κίνητρο για να χρησιμοποιηθεί σε μέρη όπου δε χρειάζεται απαραίτητα γραφείο ή τραπέζι κι αυτό ακριβώς αποδεικνύει και η έρευνα δείχνοντας ότι το 70% κάνει χρήση της συσκευής εντός σπιτιού.

Πηγή: http://gigaom.com/apple/the-living-room-pc-is-here-the-ipad/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...