Ads 468x60px

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Manager της Adobe κατηγορεί εν μέρει και την Apple για την αποτυχία του mobile Flash


Bessy theodoropoulou


Ένας από τους διαχειριστές προϊόντων της Adobe έχει επισημάνει το γεγονός ότι η Apple είχε αρνηθεί να υποστηρίξει το Flash στο iOS, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση της εταιρείας να σταματήσει την ανάπτυξη του Flash Player για κινητές συσκευές.






Ο  Mike Chambers, κύριος διαχειριστής προϊόντων που ασχολούνταν με τις σχέσεις των προγραμματιστών για την πλατφόρμα Flash, δημοσίευσε ένα blog post διευκρινίζοντας τους λόγους πίσω από τα σχέδια του κατασκευαστή, οι οποίοι είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη. Η Adobe ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει υπάρχουσες υλοποιήσεις του Flash Player για browsers  κινητών, αλλά θα σταματήσει την ανάπτυξη, προκειμένου να διαθέσει τους υπάρχοντες πόρους εστιάζοντας περισσότερο στην HTML5.

Ο  Chambers τα τελευταία 12-13 χρόνια ασχολείται με την τεχνολογία ως μέρος της κοινότητας Flash. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίες ημέρες ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας του.

Επίσης παραδέχτηκε ότι έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η HTML5 αποτελεί λύση καθώς παρέχει “μια πιο πλούσια  browser- based εμπειρία" σε προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές. "Παρά τα όσα κάναμε, το Flash Player δεν επρόκειτο να είναι διαθέσιμο για το iOS της Apple στο εγγύς μέλλον», είπε.

Η κυριαρχία της HTML5 στους browsers κινητών αναφέρθηκε ως ένας δεύτερος λόγος για την απόφαση της Adobe. Επεσήμανε την εντυπωσιακή βελτίωση των επιδόσεων του Canvas στο iOS 4 και 5 ως παράδειγμα. Η Adobe είχε επιδιώξει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο της κυριαρχίας όπως η HTML5, αλλά ο Chambers δήλωσε ότι αυτό δε θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Παρ'όλα αυτά, ο διαχειριστής θέλοντας να υποστηρίξει το προϊόν, θύμισε στο κοινό ότι το “Flash δεν είναι νεκρό”. Τόνισε τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Adobe για το Flash Player στους επιτραπέζιους υπολογιστές. Για το "ορατό μέλλον", η Adobe θα επικεντρωθεί στις δυνάμεις του Flash έχοντας ως στόχο  την παροχή βέλτιστων προσεγμένων βίντεο και πλούσιες γραφικά πλατφόρμες παιχνιδιών στην επιφάνεια εργασίας.

Source:http://www.appleinsider.com/articles/11/11/11/adobe_manager_puts_partial_blame_on_apple_for_mobile_flash_failure.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...