Ads 468x60px

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Microsoft και Google δεν καταλαβαίνουν το Siri

Αναμφίβολα το Siri παρά το νηπιακό στάδιο στο οποίο βρίσκετε αυτή τη στιγμή αποτελεί ξεκάθαρα το μέλλον για την Apple και κάτι στο οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια και ανθρώπινο δυναμικό.
Μάλιστα, οι διορατικοί στον χώρο της τεχνολογίας έχουν καταλάβει ήδη ότι το Siri αποτελεί το τέταρτο επαναστατικό interface που η Apple παρουσίασε στον κόσμο μετά το ποντίκι, το click-wheel και το multitouch και ήδη φημολογείται ότι θα αποτελεί το κρυφό χαρτί της εταιρείας στην είσοδό της σε μια νέα αγορά, αυτή της τηλεόρασης ενώ είναι απολύτως λογικό να το δούμε και σε μελλοντικές εκδόσεις των iPad και Macintosh.
Είναι, βέβαια, κατανοητό ότι σε αυτό το στάδιο η υπηρεσία είναι αρκετά περιορισμένη τόσο σε λειτουργίες όσο και στο hardware αφού το συναντάμε μόνο στο iPhone 4S. Είναι, όμως, εκπληκτικό το γεγονός το πως μεγαθήρια όπως η Microsoft ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο game-changing event και όπως έχασε το τρένο με το iPhone το 2007 έτσι και τώρα φαίνεται ότι θα μείνει πίσω με το Siri, τουλάχιστον σύμφωνα με τα σχόλια εκπροσώπου της εταιρείας.
Ο Craig Mundie, λοιπόν, chief strategy and research officer της Microsoft, δηλώνει:
People are infatuated with Apple announcing it. It’s good marketing, but at least as the technological capability you could argue that Microsoft has had a similar capability in Windows Phones for more than a year, since Windows Phone 7 was introduced.
Είναι εκπληκτικό το πως το Siri βαφτίζεται ‘καλό marketing’ και ο ισχυρισμός ότι τα Windows Phone 7 είχαν παρόμοια λειτουργία εδώ και ένα χρόνο. Ίσως ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Microsoft δεν έχει ενημερωθεί σωστά για το τι πραγματικά είναι το Siri και για το ποια είναι η διαφορά μεταξύ προκαθορισμένων λέξεων που μπορεί να αναγνωρίσει ένα voice-capable σύστημα όπως το Android ή τα Windows Phone 7 (ακόμα και το iPhone 4 με το Voice Control) και της φυσικής γλώσσας με την οποία “μιλάς” σε ένα iPhone 4S. H διαδικασία αυτή αποτελεί προϊόν έρευνας 40 χρόνων και η Apple είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθετεί αυτή τη λειτουργικότητα σε εμπορικό προϊόν μαζικής κατανάλωσης. Είναι θέμα χρόνου προτού μια τέτοια λειτουργία θεωρηθεί το στάνταρ σε μελλοντικές γενιές.
Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που η Microsoft βιάζεται να καταδικάσει κάποιο προϊόν της Apple αφού οι δηλώσεις του Steve Ballmer για το iPhone το 2007 έχουν μείνει στην ιστορία.
There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance. It’s a $500 subsidized item. They may make a lot of money. But if you actually take a look at the 1.3 billion phones that get sold, I’d prefer to have our software in 60% or 70% or 80% of them, than I would to have 2% or 3%, which is what Apple might get.
Την ίδια στάση για το Siri, βέβαια, φαίνεται ότι υιοθετεί και η Google σύμφωνα με δηλώσεις του Andy Rubin, ο οποίος δεν θεωρεί λογικό να μιλά κανείς με το τηλέφωνό του παρά μόνο όταν βρίσκεται κάποιος στην άλλη άκρη του ακουστικού. Δεν έχω καμία αμφιβολία, φυσικά, ότι και οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν σε κάποιο σημείο να ανταγωνιστούν την Apple με τους δικούς τους ‘προσωπικούς βοηθούς’ σε μελλοντικές εκδόσεις των λογισμικών τους.

Source: http://www.iphonehellas.gr/31865/microsoft-google-dont-get-siri/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...