Ads 468x60px

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η Microsoft στην επίθεση: Έχουμε λειτουργία σαν το Siri για περισσότερο από ένα χρόνο

Με τα «Mango» να είναι εκεί έξω, έχοντας υποστηρικτές και haters, η Microsoft επιθυμεί να είναι άκρως ανταγωνιστική. Ενίοτε μας το δείχνει και με έντονο τρόπο, τόσο έντονο όσο οι «φωνές» του Steve Ballmer, που η αλήθεια δεν είναι διακριτικός άνθρωπος.
Αυτή τη φορά, πάντως, η δήλωση που προκαλεί έρχεται από τα χείλη του Craig Mundie, ο οποίος λέει πως το σύστημα φωνητικών εντολών Siri της Apple δεν είναι μία καινούρια τεχνολογία, καθώς ένα παρόμοιο σύστημα είναι διαθέσιμο στα Windows Phone για πάνω από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Mundie, επίσης, η Apple δίνει υπερβολική σημασία στην προώθηση του Siri, για να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από τις ελλείψεις νέων χαρακτηριστικών του iPhone 4S.
O επικεφαλής του τμήματος έρευνας και στρατηγικής της αμερικανικής εταιρείας αναφέρεται με αυτή τη σύγκριση στη λειτουργία «Tellme» που διαθέτουν τα Windows Phone, η οποία πάντως, σε καμία περίπτωση, δεν έχει την πληρότητα «λύσεων» που προσφέρει το Siri, ούτε λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά. Επιπλέον, σημειώνει ότι η Microsoft θα μπορούσε να πάρει μαθήματα από το marketing της Apple, παρόλο που επιμένει ότι η στόχευση της νέας καμπάνιας του «μήλου» στο Siri κατευθύνεται από τις ελλείψεις του iPhone 4S.
O Craig, στην ίδια συνέντευξή του στο Forbes, σημειώνει ακόμη ότι η μετάβαση από τα Windows Mobile στα Windows Phones ήταν δύσκολη για την Microsoft, δεδομένου ότι έπρεπε να ξεπεραστούν λάθη στο να περάσει κάποιος από το παλιό λειτουργικό που ήταν προσανατολσμένο σε enterprise users στο νέο που έχει πιο consumer χαρακτήρα. Πάντως, ελπίζει ότι τα Windows Phone θα κατακτήσουν την αγορά, σημειώνοντας ότι η συνεργασία με τη Nokia είναι ένα «τεράστιο βήμα» στο να καταστεί επιτυχημένη η νέα πλατφόρμα.

Source:http://www.digitallife.gr/i-microsoft-stin-epithesi-exoume-leitourgia-san-to-siri-gia-perissotero-apo-ena-xrono-53754/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...