Ads 468x60px

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αναβάθμιση στo Apple Store με δυνατότητα EasyPay και in-store pickup

Πριν μερικές βδομάδες η εφαρμογή της Apple για τα retail καταστήματά της αναβαθμίστηκε με αρκετές νέες λειτουργίες. Δύο από αυτές είναι η δυνατότητα EasyPay για self checkout καθώς και το νέο in-store pickup για απευθείας παραλαβές από το κατάστημα.
Το σύστημα EasyPay είναι μια αρκετά καινοτόμα ιδέα με το οποίο μπορεί κανείς να μπει σε ένα Apple Store, να διαλέξει ένα προϊόν από μια ευρύτερη γκάμα επιλογών, να ανοίξει την εφαρμογή Apple Store και μέσω μιας απλής διαδικασίας σκαναρίσματος του barcode να πληρώσει γι ‘αυτό με τον iTunes λογαριασμό του.

Η διαδικασία αυτή βασίζεται στην εμπιστοσύνη στον πελάτη μιας και όπως μπορείτε να καταλάβετε μπορεί κανείς εύκολα να προσποιηθεί ότι πληρώνει χρησιμοποιώντας το iPhone του και απλώς να σηκωθεί να φύγει με το προϊόν. Βέβαια, η διευκόλυνση αυτή αφορά συγκεκριμένα προϊόντα χαμηλότερης αξίας και όχι για παράδειγμα υπολογιστές Macintosh.
Δημοσίευμα των New York Times ρίχνει περισσότερο φως στο δεύτερο χαρακτηριστικό για in store pickup που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων.
“A store employee demonstrated an internal iPhone application that, for the last few weeks, has had the ability to show the in-store location of a shopper who has come to pick up a purchase.”
Κάποιος μπορεί μέσω της εφαρμογής Apple Store του iPhone να ψωνίσει αυτά που θέλει πριν καν πάει στο κατάστημα από την άνεση και ησυχία του σπιτιού του. Όταν φτάσει, λοιπόν, στο Apple Store οι υπάλληλοι του καταστήματος θα ειδοποιηθούν αυτόματα για την άφιξή του και μέσω της υπηρεσίας τοποθεσίας (εντοπισμού) παραδίδουν τα ψώνια στον πελάτη!
“An iPhone owner can use the free Apple Store app to shop before entering the store. When she arrives, the app’s location feature alerts store workers on their iPhones, and they can find her and bring over her purchases.”
Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μια ώρα σύμφωνα με την Apple και αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο είναι σίγουρα ο πιο εύκολος και βολικός τρόπος.
Όλες αυτές οι αλλαγές που παρουσίασε η Apple και εφαρμόζει άμεσα (δεν μιλάμε για πατέντες ή cheesy videos ενός μακρινού μέλλοντος) είναι τα πρώτα βήματα για μια ασφαλέστερη, γρήγορη και χωρίς ταλαιπωρίες εμπειρία shopping. Θα ήταν καλό να είχαμε και εμείς ένα Apple Store στη χώρα μας για να απολαύσουμε μερικές από αυτές τις καινοτομίες.

Source:http://www.macuser.gr/apple-store-easypay-in-store-pickup-7971/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...