Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

O Steve Jobs είχε δίκιο για το Flash


Bessy theodoropoulou
 
Oι συζητήσεις και τα σχόλια σχετικά με την ειδική έκδοση του Flash για τις φορητές συσκευές είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Κάθε χρόνο ακούγονταν τα ίδια πράγματα αλλά ποτέ δεν γίνονταν τίποτα. Και ξαφνικά έρχεται μια ανακοίνωση της Adobe για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα: το mobile Flash εγκαταλείπεται από το δημιουργό του.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το κωμικοτραγικό της υπόθεσης ήταν το Motorola Xoom  Tablet. Όταν είχε λανσαριστεί ο κατασκευαστής του ισχυρίζονταν ότι θα υποστήριζε το Flash. Αλλά υπήρχε ένας μικρός αστερίσκος: το Flash δεν εμπεριέχονταν στη συσκευή αλλά θα έρχονταν μετά. Για να μην έλθει τελικά ποτέ.

Το θέμα με το mobile Flash αναζωπυρώθηκε τον Απρίλιο του 2010 όταν ο Steve Jobs έγραψε μέσα από το site της εταιρείας του ένα «κατηγορώ»  κατά του Flash. Μέσα σε 1.700 λέξεις ο Jobs απομυθοποίησε και αποποιήθηκε το Flash. Ήταν, δε, ιδιαίτερα επιθετικός όσο αφορούσε την εφαρμογή του στις φορητές συσκευές. Όπως δήλωνε τότε «¡KTo Flash ποτέ δεν απέδωσε σωστά στις φορητές συσκευές. Όταν ζητήσαμε από την Αdobe να μας παρουσιάζει μια έκδοση του που να αποδίδει καλά σε μια φορητή συσκευή, σε μια οποιαδήποτε φορητή συσκευή, δεν πήραμε απάντηση. Και ποτέ δεν είδαμε μια τέτοια υλοποίηση».

Και ποια ήταν η απάντηση της Adobe στις κατηγορίες που της εξαπέλυε ο Steve: μια αρρωστημένη διαφημιστική καμπάνια κατά της Apple με τον τίτλο  “We Love Apple”. Αντί να κάτσει να απαντήσει σε όσα την κατηγορούσε ο Steve Jobs, αντί να βρει επιτέλους μια λύση που να λειτουργεί σωστά η Adobe περιορίστηκε σε μια άστοχη διαφημιστική καμπάνια.

Είναι λυπηρό να μην ζει ο Jobs ώστε να δει αυτή την ημέρα, να δει να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Αν και πιθανότατα δεν θα τον ένοιαζε γιατί ήξερε ότι είχε δίκαιο. Τότε είχε πει ότι υπάρχει ανάγκη μεταστροφής σε τεχνολογίες όπως η HTML 5 ¨C κάτι που έρχεται να παραδεχθεί η Adobe σήμερα. Aν ζούσε σίγουρα θα έσκαγε ένα χαμόγελο με την μεταστροφή της Adobe.

Source: http://e-pcmag.gr/news/o-steve-jobs-eixe-dikaio-gia-flash

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...