Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Steve Jobs ήθελε η Apple να γίνει πάροχος πριν την κυκλοφορία του iPhone

Όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα, στην Apple αρέσει να έχει την εμπειρία του χρήστη από την αρχή μέχρι το τέλος. Για αυτό το λόγο δημιουργεί το δικό της hardware αλλά και τα δικά της λειτουργικά συστήματα όπως και το δικό της App Store. Η Apple διαχειρίζεται ακόμα και την προμήθεια από όλα της τα προϊόντα χάρη στα καταστήματα λιανικής.
Αν σκεφτούμε τώρα την κατάσταση της σήμερα και όλα της τα προιόντα, κάτι το οποίο δεν διαχειρίζεται είναι οι πάροχοι, ακόμα και τώρα που το iPhone εχει κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία και οι πωλήσεις του αυξάνονται συνεχώς. Φήμες σχετικά με την Apple και ότι αυτή πρόκειται να φτιάξει το δικό της πάροχο. Πρόσφατα ο John Stanton ισχυρίστηκε ότι ο Steve Jobs προσπάθησε στο παρελθόν να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Κλασικά ο Jobs, δεν ήθελε η Apple να είναι απλά άλλος ένας πάροχος, ήθελε η Apple να χρησιμοποιήσει Wi-Fi spectrum για το όλο σύστημα, αλλά όλο αυτό ήταν ανέφικτο.
Ο Stanton ήταν ένας από τους βασικούς επαγγελματίες στο χώρο της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας το 2007, τότε που η Apple έκανε διάφορες συμφωνίες ώστε να κυκλοφορήσει την πρώτη γενιά iPhone στην αγορά.
Στο τέλος η Apple έπρεπε να καταφύγει στη λύση να χρησιμοποιήσει του ήδη υπάρχον παρόχους όπως όλοι οι άλλοι ακόμα. Όμως η Apple βρίσκεται σε θέση να δοκιμάσει να πετύχει το σκοπό της λίγες φορές ακόμα, αντίθετα με τις HTC, Samsung και Motorola.
Με αυτή την κατάσταση οι πάροχοι φοβούνται την Apple και για αυτό ακριβώς το iPhone δεν έχει (ευτυχώς) σημαδευτεί με κάποιο logo παρόχου ακόμα.
Για την Ελλάδα θα λέγαμε ευτυχώς που η Apple δε τα κατάφερε τότε, γιατί ακόμα το iPhone δε θα είχε κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Φανταστείτε με το ρυθμό που αναπτύσσονται οι πάροχοι στη χώρα μας, πότε θα είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν το απαιτούμενο software για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το iPhone σαν τηλέφωνο.

Source: http://www.greek-iphone.com/20111123/steve-jobs-wanted-apple-to-be-its-own-carrier/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...