Ads 468x60px

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple ερευνεί τρόπους όπως του Kinect για τον έλεγχο των Macs


Bessy Theodoropoulou


Η Apple έχει δείξει ενδιαφέρον για έναν εξ'ολοκλήρου νέο τρόπο έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να αλληλεπιδρούν και να ελέγχουν το Mac τους μέσω ενός νέου συστήματος που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κινήσεις με τα χέρια τους σε έναν τρισδιάστατο χώρο.

Η ιδέα αυτή διακόπηκε αυτή την εβδομάδα καθώς το AppleInsider ανακάλυψε την εφαρμογή μιας πατέντας η οποία ονομάζεται "Three-Dimensional Imaging and Display System.". Η πατέντα αυτή περιγράφει ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της πλατφόρμας Xbox Kinect της Microsoft το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο χωρίς αλληλεπίδραση με συσκευές.

Η λύση στην οποία κατέληξε η Apple είναι να εντοπίζει οπτικά τα χέρια του χρήστη καθώς και τα δάχτυλά του και να μετράει τις κινήσεις τους. Καθ'αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους για να ελέγξουν ένα Mac δίχως να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ποντίκι ή πληκτρολόγιο.



Στην εφαρμογή αυτή, η Apple σημειώνει πως οι υπάρχοντες συσκευές εισόδου όπως το ποντίκι, επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγξουν το σύστημα σε δύο διαστάσεις, κατά μήκος του Χ και του Υ άξονα. Όταν όμως υπάρχουν αντικείμενα τριών διαστάσεων, τέτοιες μέθοδοι όπως το joystick ή το ποντίκι μπορεί να είναι δυσκίνητες.

Σύμφωνα με την Apple για να έχει ένα τέτοιο σύστημα επιτυχία πρέπει να είναι οικονομικό, μικρό, φορητό και ευέλικτο.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/12/08/apple_exploring_kinect_like_3d_input_for_controlling_macs.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...