Ads 468x60px

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σπάνια πρωτότυπα Apple MultiServer του 1980 και Apple II ROM του 1970 στο eBay

Bessy Theodoropoulou


Μερικά σπάνια και μοντέλα που δεν είχαν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας της Apple, έκαναν την εμφάνισή τους και διατέθηκαν προς πώληση στο eBay. Στα μοντέλα αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα προϊόν που δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ και δημιουργήθηκε κατά της διάρκεια της δεκαετίας του 1980 ονόματι "MultiServer", καθώς επίσης και το πρωτότυπο μίας πλακέτας ROM κατασκευασμένη από το 1970.


Εδώ και 4 ημέρες παραμένει στη λίστα το μοντέλο Apple MultiServer, προϊόν που φαίνεται να δημιουργήθηκε αρχικά στην Apple στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Παρ'ότι η συσκευή δεν κυκλοφόρησε ποτέ, το μπροστινό μέρος της θήκης δείχνει ολοκληρωμένο και μπροστά υπάρχει το όνομα του προϊόντος όπως και το logo της Apple.



Ο κατάλογος για τον άδειο σκελετό ο οποίος βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, συμπεριλαμβάνει μία 3Com 3 Server μεταλλική θήκη, βαμμένη με το άσπρο της Apple και έχει συγκεκριμένες Apple – υποδοχές στο πίσω μέρος. Ο σχεδιασμός του μπροστινού μέρους έγινε από την Frog Design Inc.

Το πλαίσιο του  MultiServer είναι 17 ίντσες και έχει ύψος 6 ίντσες, ενώ ο πωλητής υποστηρίζει πως είναι μεγάλο και βαρύ. Όταν είναι συσκευασμένο και έτοιμο για αποστολή ο πωλητής λέει πως ζυγίζει περίπου 24 κιλά.

Το δεύτερο προϊόν που βρίσκεται στη λίστα του eBay είναι το πρωτότυπο μιας κάρτας ROM κατασκευασμένη από την Apple Computer Inc. Το 1978. Ο πωλητής θεωρεί πως αυτή η πλακέτα μπορεί να προέρχεται από μία πρώιμη έκδοση του Apple II αλλά δεν είναι απόλυτα σίγουρο αυτό.

Στην κάρτα αυτή φαίνεται ξεκάθαρα το logo της  Apple, το όνομά της "ROM CARD" και η ημερομηνία κατασκευής της δηλαδή το 1978. Επίσης φαίνεται πως κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ

Ένα ακόμα σπάνιο προϊόν διατέθηκε προς πώληση στην ιστοσελίδα δημοπρασιών, το προτότυπο ενός τροφοδοτικού για ένα Macintosh PowerBook Duo 270C. Το notebook αυτό ήταν ένα από τους πρώτους φορητούς υπολογιστές που πωλήθηκαν από την Apple και το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε το 1993 πριν διακοπεί η κατασκευή του το Μάιο του 1994.


Ο πωλητής σημειώνει πως το ίδιο το PowerBook που διατίθεται προς πώληση δεν είναι πρωτότυπο και ότι έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον διευθυντή της Apple. To notebook συμπεριλαμβάνει το πρωτότυπο τροφοτικό από την ASTEC και δεν πωλήθηκε στο κοινό.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/12/08/rare_apple_80s_multiserver_70s_apple_ii_rom_prototypes_appear_on_ebay.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...