Ads 468x60px

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ενδιαφέρον της Apple για βελτίωση της ακύρωσης θορύβου μέσω φωνητικής αναγνώρισης

Bessy Theodoropoulou




Η Apple ερευνά τη χρήση μιας φωνητικής αναγνώρισης η οποία θα είναι μοναδική για κάθε χρήστη, έτσι ώστε να μπορέσει να εξαλείψει εξωτερικούς θορύβους σε συσκευές όπως το iPhone.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας γι' αυτήν την τεχνολογία αποκαλύφθηκε από το AppleInsider αυτήν την εβδομάδα μέσα από εφαρμογές κάποιων διπλωμάτων ευρεσιτεχίας. Συνολικά, βρέθηκαν 4 πατέντες για την εξάλειψη εξωτερικών θορύβων που έχουν εκδοθεί από το U.S. Patent and Trademark Office. Τα ονόματά τους είναι:

- User-Specific Noise Suppression for Voice Quality Improvements
- Active Noise Cancellation Decisions in a Portable Audio Device
- User Interface Tone Echo Cancellation
- System and Method for Removing TDMA Audio Noise                                                                     

Ενώ τα παραπάνω στοχεύουν στην προσφορά καλύτερης εγγραφής ήχου και στη βελτιωμένη ποιότητα κλήσεων σε κινητές συσκευές, η πρώτη εφαρμογή αφορά ειδικότερα την υλοποίηση της φωνητικής αναγνώρισης με εξαλειμένους τους εξωτερικούς θορύβους. Το έξυπνο σύστημα της Apple θα μπορούσε να προσαρμοστεί στον μοναδικό ήχο της φωνής του χρήστη για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος.



Επιπλέον, η εταιρεία θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις για να εξασφαλίσουν το χαρακτηριστικό της εξάλειψης των θορύβων και να ρυθμίσουν τη λειτουργία του ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.

Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/11/12/08/apple_interested_in_improving_noise_cancellation_via_voice_recognition.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...