Ads 468x60px

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple προχωρά μπροστά τα σχέδια για τη νέα τηλεόραση

Δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Apple κινείται επιθετικά προς την κατεύθυνση για την παρουσίαση της πρότασής της για ολοκληρωμένο σετ τηλεόρασης ολοκληρώνοντας συζητήσεις με διάφορα media στελέχη.
Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη στην Apple μεταξύ των οποίων και ο Eddy Cue έχουν έρθει σε επαφή με μέλη μεγάλων media εταιρειών συζητώντας για τη νέα τηλεόραση.
Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι το εν λόγω προϊόν θα βασίζεται σε ασύρματη streaming τεχνολογία για να προσφέρει πρόσβαση σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες κτλπ. Μάλιστα, περιγράφουν νέους τρόπους με τους οποίους θα γίνεται αναγνώριση των χρηστών σε τηλέφωνα, tablet και τηλεοράσεις.
Σε μια συνάντηση η Apple περιέγραψε μια τεχνολογία σύμφωνα με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση με τη φωνή τους ή με κινήσεις ώστε να πραγματοποιούν βασικές εντολές όπως η αναζήτηση ταινιών ή τηλεοπτικών καναλιών. Κάτι τέτοιο, ίσως, πάρει περισσότερο καιρό για να υλοποιηθεί αλλά συνάδει με προηγούμενες φήμες που έχουμε ακούσει κατά καιρούς για ενσωμάτωση του Siri στο σετ.
Ως γνωστόν η Apple δεν έχει μπει σε λεπτομέρειες για τα σχέδια της αλλά μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες περιεχομένου για κάποιο νέο προϊόν. Κάτι που ξέρουμε, για παράδειγμα, είναι ότι η Apple θέλει η εμπειρία να είναι συνεχής, δηλαδή ο χρήστης να βλέπει μια ταινία στην τηλεόραση και αργότερα αν θέλει να συνεχίσει την προβολή σε κάποια άλλη συσκευή, όπως το iPad.
Από το ύφος των συζητήσεων και με βάση την τρομερή προώθηση της τεχνολογίας AirPlay μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτή είναι η ασύρματη streaming πρόταση της Apple. Ως χειριστήριο κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιούνται οι υπάρχουσες iOS συσκευές της Apple, όπως το iPhone, iPad και iPod touch.
Η είσοδος της Apple στην αγορά της τηλεόρασης φημολογείται αρκετό καιρό τώρα αλλά η εταιρεία δεν έχει δώσει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο ή υπόνοια. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το νέο σετ θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2012 αλλά το λογικότερο είναι να το δούμε από το 2013. 

Source:  http://www.macuser.gr/apple-itv-plans-8367/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...