Ads 468x60px

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί Οι Γιατροί Λατρεύουν Τα Προϊόντα Της Apple



Δεν είναι κανένα μυστικό ότι το iPad έχει μεγάλη επιτυχία στον κλάδο της υγείας, αλλά οι γιατροί δεν λατρεύουν μόνο την κομψή ταμπλέτα. Μελέτη που έγινε φέτος έδειξε ότι το 75 τα εκατό των γιατρών στις ΗΠΑ έχουν αγοράσει κάποια Apple συσκευή. Σε ανάρτηση που έγινε στο MedPage Today, ο blogger Iltifat Husain συνόψισε τους λόγους που οι γιατροί λατρεύουν τα Apple προϊόντα τους, και γιατί θρηνούν τον Steve Jobs.

O Husain αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς λόγους: Απλότητα, συμπαγή ποιότητα κατασκευής και ομοιομορφία. Σε ότι αφορά την απλότητα, ο Husain αναφέρει ότι υπάρχουν πάρα πολλές ιατρικές συσκευές και συστήματα που λειτουργούν, αλλά στερούνται σχεδιασμού και είναι δύσκολα στον χειρισμό τους. Οι γιατροί, έχοντας συσκευές Apple στην καθημερινότητα τους, τους δίνει κάτι να εκτιμήσουν, όχι μόνο γιατί δουλεύουν με πολύπλοκες συσκευές τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά γιατί το ίδιο το επάγγελμα τους είναι πολύπλοκο.Όταν πρόκειται για την συμπαγή ποιότητα κατασκευής, ο Husai αναφέρει ότι οι συσκευές της Apple μεταφέρουν την συμπαγή κατασκευή του ιατρικού εξοπλισμού στις προσωπικές τους συσκευές. Τα λόγια του Husain για τα προϊόντα της Apple είναι σαν ένα ερωτικό γράμμα: "Η αίσθηση ενός MacBook Pro παρέχει αυτό. Απλά συγκρίνεται την ενιαία κατασκευή με την πλειονότητα των πλαστικών φορητών υπολογιστών. Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Αυτού του είδους η σύγκριση επεκτείνεται επίσης στα smartphone και στις ταμπλέτες. Το iPad και το iPhone 4 έχουν σαφώς ανώτερη ποιότητα κατασκευής από τους ανταγωνιστές τους".

Ο τρίτος λόγος, η ομοιομορφία, αναφέρεται στην εμπειρία χρήσης. Αν ξέρετε να πως να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone, μπορείτε αμέσως να δουλέψετε με ένα iPad. O Husain σημειώνει ότι οι γιατροί δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να περιεργάζονται τις συσκευές τους ώστε να καταλάβουν πως δουλεύουν και "δε θέλουμε να κάνουμε root το κινητό μας τηλέφωνο (Android), απλά για να βγάλουμε τα χαζά θέματα που έβαλε ο κατασκευαστής για να έχουμε καλύτερη εμπειρία χρήσης". Οι γιατροί θέλουν κάτι που απλά δουλεύει, και αυτό είναι κάτι που ο προσφάτος αποθανών Steve Jobs είχε καταλάβει.


Source: http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2011/12/10/apple.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...